Då var det dags igen...

...för det vanprydande munsåret att blomma upp. Å det kom ju lika lägligt som alltid. Det är 2:a gången på 2 månader som dom variga blåsorna dyker upp. Aj, aj, aj. Hoppas jag inte skrämmer iväg mina gäster imorgon när dom ser mitt vanskapta ansikte. Jag smörjer som en dåre med salva för att försöka mildra det så mycket som möjligt, men det verkar hopplöst. Kanske skulle man satsa på en maskerad istället. Då är jag en given mumie...

Har skickat iväg barn å man ut på stan för att handla. Själv vill jag inte visa mig bland folk i det här tillståndet, så jag gömmer mig på min kammare. Får väl se vad dom kommer hem med. Pyjamas å haklappar till pyret står det på inköpslistan iaf...

Trots dom dåliga utsikterna för mitt utseende så ser jag ändå fram mot morgondagen. Smörgåstårtorna är beställda å vinet ligger snart på kylning. Ska bli gott med ett glas i goda vänners lag.

Det gick bra hos frissan igår. Jag är nöjd! Så håret behöver jag ju iaf inte bekymra mig för. Men jag antar att ingen skulle märka om jag så färgade håret grönt. Blickarna kommer nog ändå att fästa sig i området kring min mun. SUCK!


Ja, man har ju haft bättre dagar...









Tack så mycket!

Vill bara tacka familjen Nyman så mycket för dom fina blommorna. Å "farmor o farfar" för den smarriga presentlådan.
Å inte minst de övriga syskonen för gratulationerna.
TACK, TACK, TACK!!!! *kramar om er*


Fina blommor från svägerska med familj

Långt borta men ändå så nära

Hittade en kul länk där man kan göra sina egna slideshows. Tänkte på er som inte träffar sonen så ofta å som kanske vill se lite hur han växer å utvecklas. Så jag gjorde ett litet fotoalbum med bilder på Mijo så ni kan hänga med i hans utveckling lite på avstånd.
Självklart får ju ni som finns lite mer nära oxå titta...*fniss*


Ha den äran till mig!

Varför göra något enkelt när man kan krångla till det..?
Gav mig på att redigera stilmallen här på min blogg igår. Tänkte det var lika bra nu när Jack har flyttat å så. Sambo med katt stämmer ju inte längre... (Web-adressen är dock den samma som ni kanske märker...)
Det var ju minst sagt komplicerat. Massa med koder som man var tvungen att ändra hit å dit. Tog hjälp av sambon som är lite mer haj på tekniken. Fick även använda oss av en "hjälpblogg" som gav oss lite tips å trick. Efter ett par timmar såg den iaf okej ut (eller vad tycker ni?).

Min förkylning har ännu inte gett med sig, fast lite piggare känner jag mig nog iaf. Å det är ju bra nu när man fyller vuxen idag å allt... Några grattis-mess å telefonsamtal har jag fått här under morgonen, men firandet och paketen får vänta till helgen.

Frissan imorgon. Kan ju vara nice att se någolunda respektabel ut när man bjuder på kalas. Min vanliga frisör har slutat på "min" salong för att börja på ett annat ställe. Men hon skulle vara ledig i 3 veckor först... Så det får bli en annan frisör imorgon, men sen kommer jag att flytta efter min ordinarie "klipptjej". Det är ju ganska viktigt att det är rätt person som klipper. Det kan bli sååå fel annars. Tror dock att det ska gå bra denna gång. Eller det MÅSTE gå bra...

På måndag kommer mamma å hennes karl hit med bilen. Äntligen! Vi har fixat parkering oxå. Det får bli p-huset som ligger en kort promenad härifrån. 610 kronor/30 dagar kostar det, men då får vi parkera gratis på alla Dukatens parkeringar. Det får det vara värt å det är ju skönt att slippa ställa bilen utomhus på vintern med tanke på frost å rost.

Dom ringde precis från blomsteraffären. Någon har skickat blommor till mig... Undra vem det kan vara. Nyfiken!


Attans!

NEEEJJJ! Jag lyckades inte undvika snuvan längre... Är helt genomförkyld å tjock i halsen. Nässprayen är för tillfället min bästa vän.
Sonen är iaf lite bättre, men jag kanske smittar honom igen. Den berömda onda cirkeln...

Trots snuva å hosta så åkte familjen till Askeby igårkväll för att fira Erika som fyllde år. Dom flyttade ut till sitt nya hus i söndags, så det var ju en hel del ouppackade lådor som stod lite här å där i kåken. Jag är INTE avundsjuk! Men det kommer bli så fint när dom har fått ordning på allt.

Idag blir det dock inga utsvävningar. Måste kurera mig tills på lördag då det kommer lite födelsedagsgäster hit för att uppmärksamma min 30-årsdag! Någon som har några bra förkylningsknep???


förkylningsvapen

Snuvad på sommaren

Idag kommer sambo hem. Mijo å jag har fördrivit tiden ihop med Kim. Igår var vi på stan (jag köpte skor) å idag har vi varit å ätit på Plaza. Husmansbuffe.  Alex å Niclas (kollegor) var oxå med.

Sonen börjar bli lite krasslig. Det hostas å snörvlas en hel del å tempen visar på något högre än normalt. Hoppas det inte blir värre. Har gett honom koksaltlösning å det är INTE populärt, men det verkar iaf hjälpa lite mot snuvan.

Jag önskar mig en hiss i 30-års present för er som undrar vad ni ska köpa. Är så less på dessa trappor!!!! Jag längtar till den dagen då Mijo själv kan transportera sig upp å ner... Bärselen blir lite bökig nu när man måste klä sig i flera lager för att besegra kylan. Å än så länge har den bara börjat...
Känns lite som att jag missade sommaren detta året. Satt ju mest å ammade i soffan då. Å nu när sonen är pigg å glad på att komma ut så slår vädret om. Typiskt! Det tar ju betydligt längre tid att komma ut nu oxå, när alla lager på lager först ska på. Å om han somnar när man är ute så måste han väckas för att kläs av när man kommer hem, så att han inte drabbas av värmeslag. Stackars trötta barn.

P-plats kanske är fixad. Kusin Figge skulle kolla upp lite alternativ i hans kvarter (som inte är så långt från oss). Så snart kanske vi kan få "hem" bilen.

Blir som sagt ensam i helgen oxå. Det är ju visst nån "alkomässa" i Stockholm som hägrar för sambo med  vänner. Saras sambo ska spela på mässan med sitt band (för 8:e året i rad) å det hade ju varit kul att lyssna på. Å träffat Sara oxå för den delen. Jag är nog lite avundsjuk på er som ska dit... Men have fun!

Nej, nu får det räcka. Jag går å leker "mamma, pappa, barn" istället


Å kossan säger Muuu...


"Här kommer Pippi Långstrump"

Far å son har sångstund i soffan. Verkar uppskattat av sonen. Undrar om grannarna är av samma upfattning..?

Lite sliten idag... Var ju på kalas igår! Himla trevligt. Så att man är lite trött idag får det vara värt. Det blev lite senare än beräknat. Kom hem nån gång runt halv 1.
Sonen verkade iaf vara mån om min sömn inatt. Han sov till 05.30!!! Har aldrig hänt innan. Tack Mijo! Dessutom sov han 3 timmar under dagen idag oxå, så jag kunde vila ögonen lite i en bok.

Vi har, kors i taket, lyckats komma ut en sväng idag, trots tröttheten. Ett halvt varv runt ån å sen besök på Hemköp. Det blir dock lite tungt att promenera med pyret. Han har börjat rata vagnen mer å mer å vill istället bli buren. Till slut brukar han iaf somna å då är vi inte sena med att stoppa ner honom i transportmedlet.

Kommande vecka kommer att bli lite ensam... Sambo åker på onsdag till Stockholm för att gå på konsert (Coldplay). Kommer tillbaka hem på torsdag, men bara för att vända... Lördag blir det återigen Stockholm för att denna gång besöka öl&whisky mässan. Beräknad hemkomst; söndag. Men jag får väl ha en innestående.







P-plats önskas

Då var vi en familjemedlem mindre... Jack har nu flyttat till storstan. Resan upp gick bra å han har redan börjat göra sig hemmastadd i nya lyan. Det kommer bli bra!

Trött idag. Blev inte mycket sömn inatt. Sonen vaknade halv ett, vilket då inkluderar även mig... Han somnade iofs om i min säng. Det gjorde dock inte jag. Han vevar med sina små armar å ben å jag får agera slagpåse. Inte lätt att sova då. Hoppas han sover lite längre i sin egan säng inatt.

Snart helg igen. Å denna helg ska jag få roa mig lite. Födelsedagsfest hos fina lilla Kim. Det ska bli skoj. Hoppas sambo får lika kul med Mijo...

Vi har ju fått en bil oxå (en gammal Jetta). Av mamsens snälla "kille". Har inte hunnit med att träffa honom än iofs, men om man ger bort en bil så är man snäll i mina ögon. Håll hårt i honom, morsan!
Vi har inte hämtat bilen än, men det blir snart. Måste bara fixa en parkering först (vilket inte är helt smidigt om man inte vill betala en förmögenhet varje månad).
Så snart kan vi åka land å rike runt å hälsa på släkt å vänner. Smidigt värre!

Å min 30-årsdag närmar sig med stormsteg *GAAH*
Vad ska man önska sig??? Har ingen som helst aning. 1 års parkering kanske... Eller 1 veckas oavbruten nattsömn...

SNARK!



Hej Då Jack!

Imorgon flyttar Jack... Tillbaka till sin förre ägare, Sara. Det funkade inte längre, tyvärr. Han kräver för mycket uppmärksamhet (med all rätt) å jag kan inte ge honom det just nu. Mijo måste gå före!
Det känns lite trist, men jag vet att han kommer få det toppen i Stockholm.
Har duschat å kammat kissen idag så att han är fin när han åker.
Ska iaf bli skönt att slippa allt katthår... Men det lär väl ta ett bra tag innan lägenheten är helt sanerad från dessa hårtussar.

Så imorgon kommer alltså Sara. Kul att träffa henne igen. Det var ju inte så länge sen sist iofs. Kanske hinner vi med en sväng på stan denna gång.

Oj, klockan springer... Sjukhuset börjar ju nu. Inte missa, skynda, skynda!!!

Pust!

Jag är helt färdig! Nyss hemkommen från personalmöte på Cloetta center. Ny säsong börjar ju nu, så vi fick lite info om kommande event samt introduktion i det nya kassasystemet.
1:a hockeymatchen är den 18:e sep, men då ska jag inte jobba. Tänkte nog vänta till nov/dec innan jag gör min säsongsdebut. Pyret måste bli lite större först... Fast sen blir det nog att gneta nån dag (kväll) i veckan.

Har varit på Ikeahuset med Kim idag oxå. Sonen var så snäll hela tiden, inget gnäll. Det är vi tacksamma för=).

Mamsen var förbi en sväng här hemma oxå å hälsade på sitt barnbarn lite.

Nu blir det sängen för min del. Mijo sover sen en stund tillbaka. Han somnade i pappas knä när jag var iväg. Fick dock krångla av honom jeansen för pyjamasen hann inte sättas på i tid innan ögonen stängdes... Men det funkade det oxå.

Sweet dreams!

Hopplöst...

Jodå, vi kom ut en sväng idag. Fast det såg mörkt ut ett tag... Himlen var svart å regnet öste ner. Trodde aldrig att det skulle sluta. Men det gjorde det iaf. En stund... Å då passade vi på att smita ut. Det blev en runda på stan. Handlade lite kläder till pyret å yoghurt till mig.

Nu ligger han nöjd i sitt gym i tuttar på nappen. Sötnos!

Vad som händer resten av dagen/kvällen har jag inte klurat ut än. Men förmodligen blir det soffläge å förhoppningsvis tidigt i säng. Jag är grymt trött! Grannen hade fest igår. Det var ett himla dunkande. Till slut skickade jag iväg sambo för att be dom dämpa sig lite. Det visade sig att dom höll på att hoppa(?) i lägenheten. Skumt... Fick iaf nån timmes sömn innan sonen vaknade. Hoppas på några fler inatt...

Nu var inte gymmet så kul längre... Dags att hitta på en ny aktivitet.




Fängslad

Jaha, då var det visst helg igen... För mig gör det ju dock ingen skillnad vilken dag det är. Men kul för er som får vara lediga iaf=)
Imorgon blir jag  "gräsänka". Sambo ska på bröllop i Västerås.

Måste försöka aktivera lillen lite. Han har visst varit instängd i lägenheten i 2 dagar nu. Usch, vilken lat morsa han har... Nejvars, det är bara inte alltid så lätt att komma ut när sambo är i skolan hela dagen å det tar flera timmar innan man är redo att gå ut. Å så gillar Mijo inte direkt att ligga i vagnen några längre stunder, utan vill bli buren så han ser omgivningen. Det blir lite meckigt när man är själv... Dra vagnen samtidigt som man har en bäbis på armen. Plus att jag dessutom måste bära vagnen upp å ner för trapporna... Man drar sig lite då.
I förrgår var vi iaf ut med honom en sväng. Tanken var att vi skulle gå runt ån, men på vägen svängde vi förbi Stefan å fastnade där. Fast det var ju trevligt det oxå förstås.

Nu blir det snart tv:n en stund. Doobido börjar kl åtta, så det blir det att se. Sambo har precis matat sonen, så han kanske somnar snart oxå...

Vilket jä..a liv!!!

Sambon går i skolan hela dagen å kvällen idag. Så jag tänkte att det var lika bra att duscha innan han gav sig iväg imorse (annars kan det ju ta sin tid). Å det var ju en himla tur. Strax efter att sambo gett sig iväg började dom borra i kåken å pyret som precis hade somnat... Typiskt! Tänkte att det kanske snart skulle vara över, men dom bara fortsatte... Stoppade ner sonen i bärselen å tog en sväng på stan istället. Kanske skulle det vara tyst när vi kom tillbaka. Men icke! Å inte nog med det, skulle blanda lite ersättning till lillen (han äter som en häst, så vi varvar flaskan med amning), men döm om min förvåning när inget vatten kom ur kranen. Slängde mig på telefonen å ringde hyresvärden. Jag har inte fått nån information om att vattnet ska stängas av. Tydligen hade grannen fått en vattenläcka. Därför var dom tvungna att stänga av vattnet under tiden som dom borrade bort ett rör.
Kan man inte meddela grannarna innan man gör det??? Så man åtminstone hade kunnat bunkra upp lite vatten i flaskor. Så svårt är det väl inte att ringa på å tala om att vattnet kommer stängas av i några timmar..? Tydligen!
Jag var INTE glad å sonen var inte så road han heller. Fick springa ner till frisören bredvid å fylla upp en flaska med vatten så att lillen iaf kunde få sin mat. Puh! Sen rymde vi till jobbet för att slippa oljudet. Skulle ju ändå kopiera ett papper.
På vägen hem gick vi förbi Kim å fikade lite. Har inte sett henne på ett tag, så det var ju trevligt såklart.
Å innan vi gav oss iväg till jobbet så kom Emil förbi med en JÄTTESTOR hund till Mijo. Undrar var jag ska göra av den så länge???

Igår var vi på bvc. Ny vikt:5080g. Så nog lägger han på sig alltid. Inte konstigt när han äter så mycket...

Nu blir det soffläge!

RSS 2.0