Vad ska det vara bra för?

Jag syftar på den enorma snömängd som envist faller från skyn... USCH! Jag som hade tänkt att gå ut idag, men det blir inget med det.
Satt inne hela dagen igår när solen sken så fint. Var så himla trött, så jag ville passa på att sova när Mijo sov. TYPISKT!
Var iaf utanför dörren i onsdags. Sara å Pierre bjöd på dillkött (eller det var väl iofs Sara som stod för tillagningen). Så himla gott! Tack så mycket!
Efter maten gav sig Sara å jag å Mijo oss iväg till IKEA-huset. Lite shopping blev det. Fast det började lite segt inne på IKEA... 1 svart handduk kom jag ut med. Fast det tog jag igen sen. Hittade 1 par skor till sonen å sedan x antal klädesplagg på HM (oxå det till sonen). Notan slutade på 1500 kronor. Sambo fick komma å hämta oss med bilen så att vi fick med oss allting...
Mijos nya skor å några av kläderna från HM

Hittade även utemöbler till balkongen på IKEA, men eftersom vi hade vagnen med oss så fick dom inte plats i bilen, så sambo åkte å köpte dom igår istället.

Bordet...


Å soffan. Ska fixa dynor oxå

Har tagit lite mer kort på lägenheten. Fast det är inte så lätt att få till det när man inte har nåt vidvinkelobjekt till kameran. Men ni får ju ett hum iaf.
Badrumsskåpen

Hyllan i badrummet

Bakom drapperiet döljer sig badkaret

Matplatsen (dörr till Mijos rum)

Hyllor vid matplats

Sett från vardagsrummet

Vardagsrummet (dörr till vårt sovrum)

Vardagsrum

Vardagsrum mot balkong

Hallen (dom svarta sakerna på väggen är skoskåp)

Hallen sett från köket (dörr till badrum samt klädkammare)

Nyckelskåpet

Ytterdörren samt dörren till kontoret/gästrummet

Mijos rum, vårt sovrum å kontoret är inte klart än, så dom bilderna dröjer att tag till...

Flitens lampa lyser

Har sökt nytt jobb! Känner att jobbet på SJ inte kommer att funka nu när man har småbarn. Eller rättare sagt arbetstiderna... Vilket dagis öppnar kl fyra på morgonen??? Självklart kan ju sambo ta hand om den biten, men det är ju inte meningen att att han ska behöva dra hela det lasset själv. Å om han blir kvar på Scan efter studierna så är det ju 3-skift som gäller för hans del. Det kommer aldrig funka med familjelivet. Vem ska då ta hand om Mijo tidiga morgnar å sena kvällar när mamma å pappa jobbar?
Nej, dags att försöka göra något åt situationen.
Tjänsten jag sökt är en heltidstjänst som hygien-/skadedjurstekniker på Inspectera HK i Norrköping (lite mer relevant med tanke på min utbildning). Kontoret ligger i Norrköping, men hela östergötland blir mitt arbetsområde...
Hm, hur ska hon lösa det, undrar ni. Låter som att man behöver en bil då å hon har väl inget körkort..?
Det stämmer. Man behöver bil å jag har inget körkort. Än... Men vecka 18 ska det bli ändring på det. Då börjar en 2 veckor lång intensivutbildning på körkortscenter här i Linköping å den ska jag medverka på. Nu jädrar är det dags!

Önska mig lycka till...


Det ska nog gå bra...

Nu kommer dom...

Bilderna från Stockholm som jag lovade.

Sara å Jenny hemma hos Sara

Ida, värdinnan

Skumpan korkas upp

Ena halvan...

Den andra halvan...

Besvikelsen var total när vinnaren stod klar

Linda var dock glad för hon van den interna tävlingen
å fick en signerad Lilli å Sussie-singel

Resten av oss fick tröstpris som plåster på såren

Ingen schlagerfest utan dans



"Dansgolvet" blev snabbt fullt

Sen bar det av till "konserten"


Fredde var riktigt het på scen, haha


Med kilt å allt...

Fredde

In action

En liten paus

Jenny kom över en lite udda huvudbonad...


Ja, grönt är väl inte riktigt min färg, haha

Funkar nog bäst utan hattar iallafall

Ja, det var den helgen det...

Sammanfattning

Jag kom iväg till Stockholm å Sara. Trött var man ju, men det var kul ändå!
Tog först ett varv på stan med lite shopping å lunch. Sen bar det av hem till Sara för att göra oss iordning inför kvällen. Jenny kom oxå förbi. Slängde i oss varsin pizza innan vi drog vidare till Ida för att kolla schlagern. 10 förväntansfulla tjejer slog sig ner i soffan med snacks å bubbel... Vilken flopp det blev! Luften gick nog ur oss allihopa när vinnaren stod klar. Snopet!
Fast ingen av oss sörjde väl särskilt länge... Vi drack upp å gav oss iväg. Målet för kvällen var Dubliner, där Saras sambos band lirade. Bra ös! Duktiga grabbar det där...
Kvällen/natten avslutades med lite käk från Max å taxiresa hem till Sara, där soffan väntade för min del. Klockan hann nästan bli halv fem på morgonen innan John Blund tog över. Då hade jag nästan varit vaken i ett dygn. 5 timmar senare steg jag upp. Dags att bege sig hemåt igen till son å sambo som väntade.
Bilder kommer när jag har lite mer tid framför datorn. Inte alltid så lätt när man har en son som är mellan golv å tak hela dagarna...

Snörvel

Då börjar det tydligen om igen... Sonen är genomförkyld. Koksalt å nässpray verkar inte bita på honom. Så inatt var det riktigt jobbigt. Han vaknade ungeför 1 gång i halvtimmen, så någon sömn blev det inte för min del. Skulle jobbat idag, men ringde jobbet i morse å förklarade läget. "Inga problem, var du hemma å vila upp dig", fick jag till svar. Det var precis vad jag villa höra! Sambo har stannat hemma från skolan idag oxå, så att jag kan få lite avlastning. Det tackar vi för.
Är lite orolig för att jag inte ska komma iväg till Stockholm på lördag på grund av sonens envisa förkylning. Det vore ju typiskt! Men det känns inte så schysst att lämna över hela lasset på sambo...
Håller tummarna för att snuvan ska ge med sig lite under morgondagen.

Tur och retur

Sambo söver sonen, så jag smet in här en stund...

Trött idag (som alltid). Jobbade fredag, lördag på Cloetta center, vilket gör att man känner sig mer sliten än vanligt. Fast det är samtidigt skönt att få göra något annat än att bara gå hemma å vara mamma. Det har känts "lite" jobbigt ett tag nu. Energin å tålamodet tryter. Sambo har långa dagar i skolan, jag har jobbat en hel del den senaste tiden å Mijo har sovit sämre ett tag å som sagt varit väldigt kinkig å grinig. Det tar på krafterna. Ibland känns det som att man bara vill ge upp. Packa en väska å fly. Å det ska jag faktisk göra...
På lördag åker jag till Stockholm. SJÄLV! Utan man å barn. Behöver lite egen tid. Ladda batterierna. Känns nästan helt overkligt. Ska jag få unna mig något bara för mig, för min egen skull? Eller i längden är det ju faktiskt för familjens skull. För en glad mamma är ju en bra mamma!!! Kommer säkert kännas jättekonstigt att vara utan Mijo så länge (lör-sön). Mobilen kommer nog gå varm... Har han ätit? Sover han? Är han ledsen? Glöm inte pyjamasen... Fast jag vet ju att sambo fixar det. Å det är ju bara en natt. Jag behöver det här.

Ses på lördag, Sara!!!


Stockholm, here I come!

En liten tjuvkik

Köket är väl i stort sett klart (ska byta handtag på skåpsluckorna), så ni kan väl få se några bilder på det till att börja med...
Matsalen blir väl kanske klar i helgen. Ett vitrinskåp ska borras upp, så kanske kommer det lite mer bilder nästa vecka.


Vi har en diskmaskin, fast vi har aldrig använt den...


För det är ju "Kul att diska"


Har iaf en fin burk till diskmedelstabletterna


Det wokas en del i vår familj. Det tackar vi sambo för...


Vår fina brödlåda


Å soptunnan som vi förvara panten i


Höll på att glömma diskmedels- och tvålpumpen. Jag är så nöjd!

Mutor...

Känns lite bättre nu. Han är inte lika gnällig längre utan skrattar å busar igen.
Var på Bvc igår. Å visst växer han. Nästan 8,6kg stannade vågen på å 72 centimeter mäter han på längden. Han charmade dessutom barnmorskan totalt. Å visst är han helt underbar när han lägger den sidan till. Om han bara kunde vara så jämt...

Idag kom mamma hit en stund för att agera barnvakt medan jag fick lite "egentid" hos frissan. Blev bara en klippning denna gång. Kassan tryter lite efter flytten, så färgning får vänta till nästa månad.

Helgens jobb på chokladfestivalen gick bra. Det var massor folk, fast alla var så glada å "höga" på all choklad, så allt funkade kanon! På söndagen gick jag själv en sväng å frossade bland alla chokladstånd innan jag begav mig hemmåt. Å visst fick även jag med mig lite av det "bruna guldet" hem...

Måndagen spenderades på stan tillsammans med Maria å hennes son Loa. Dom bodde ovanför oss på Ågatan (den enda grannen som inte förde massa oväsen...), men flyttade straxt innan oss. Sprang på henne på Cloetta center en kväll när jag jobbade (hon jobbar oxå extra där) å då bestämde vi att vi skulle ses. Vi umgicks aldrig när vi bodde i samma hus, vilket var lite synd. Får ta igen förlorad tid nu istället. Vi sågs igår oxå. Hon ringde vid 17-tiden å undrade om jag inte ville gå ner på stan å ta en öl. Hon var helt slutkörd. Loa hade levt rövare hela dagen (han är 2 mån äldre än Mijo), så när pappa kom hem ville hon ha lite tid för sig själv. Jag hade ingen större lust att bege mig ner på stan bland massa folk, men jag föreslog att hon kunde komma hit, så kunde vi gå ner på kvarterskrogen en sväng. Å så blev det.
2 öl senare (cider för min del) bröt vi upp. Desperate housewifes säsongspremiär ville man ju inte missa. Äntligen är väntan över!


Så här glad blir jag...


...när mamma ger mig majskrokar


MUMS!!!


Fast ibland kan jag faktiskt dra på smilbanden ändå



RSS 2.0