Stimulans

1:a bussturen för Mijo idag. Familjen bestämde sig för att åka på en liten utflykt till Ikeahuset. Det gick kanon. Kom hem med ett babygym å lite leksaker. Sonen är ju mer "med" nu, så det kan ju vara lämpligt att följa med i utvecklingen å stimulera hans sinnen lite. Han blir ju lätt uttråkad har vi märkt. Men nu ska han väl vara nöjd en stund hoppas vi.

Hungrig är jag. Har inte ätit nån mat idag. Har dock ställt sambo i köket, så snart ska jag få mätta min mage. Lasagne blir det visst.

Nu är det nån som har tröttnat i sin babysitter... Bäst att rusa dit å hitta på nåt annat kul att göra.


Mijos mumingym





Timeout

Igår tog jag en paus från mammarollen. Sambo tog hand om sonen medan jag åkte till ikeahuset å shoppade loss. Såklart handlade jag mest saker åt pyret, men ett par jeans unnade jag mig själv iaf.
Sambo hade dock inte haft det så svettigt här hemma eftersom Mijo bestämde sig för att sova när mamma var borta.

I fredags var lillkillen hos frissan. Fast han får vänta med att klippa sina fjun tills det vuxit till sig lite. Istället var det sambo å jag som blev fina i håret=).

Annars har helgen varit lugn för min del. Hade ju gärna gått på Winnerbäck-konserten som hölls på Stångebro i lördags, men eftersom sambo var iväg på nåt studentjippo så fick jag vara hemma med lillen, vilket iofs inte gjorde mig nåt. Sambo har däremot lovat att hålla sig hemma den 13:e sep. Då har en kollega (Kim) födelsedagspartaj å det hade jag tänk att jag skulle närvara lite på. Ser fram emot att få vara lite social med "vuxna" människor som ombyte. Inte för att jag inte tycker om att umgås med sonen, utan för att det kan vara trevligt med lite variation. Det blir ju dock inget avancerat för min del, utan lugnt å städat. Å särskilt sent kommer det inte heller att bli. Nu måste jag bara hitta någon bra present till Kim oxå...

Welcome to Sweden!

Bvc idag. Han går stadigt uppåt i vikt. Nu visade vågen på 4630g.

Träffade Erika å lilla Lea efter besöket hos barnmorskan. Strosade runt en sväng på stan å  gick sen vidare hem till dom å åt hemgjord äpplepaj med kolagrädde. Smaskens!

Var på stan även igår, fast då med Åsa å hennes lilla tjeja Savannah. Å så träffade jag Emelie för lite lunch på jobbet.

I tisdags lånade vi kusinens bil för ett besök hos Mijos mormor. Å där finns det ju saker att titta på. Mammas hem liknar ju mer en loppmarknad än en bostad... Hon blev iaf glad över att vi kikade förbi. Hon skulle egentligen kommit hit, men bilen vill visst inte fungera, så då for vi dit istället.

Imorgon kommer det besök från Holland. Dan, en kompis till sambo å hans tjej är i Sverige å hälsar på vårt land lite. Hon kan tydligen ingen svenska, så man får väl putsa upp skolengelskan så man kan föra någon slags konversation iaf.

Restan av kvällen kommer jag antaglien spendera i soffan (som vanligt). Sonen blir mer tuttig på kvällarna å då får man ju snällt ställa upp å agera napp.

Ja, vissa saker fixar inte pappa...



Växtvärk...

Jodå, större blir han allt vår lilla prins. Vågen visade på nästan 4300g när vi var hos barnmorskan i tisdags. Å kanske börjar hans mage bli lite bättre oxå. Men jag vågar inte riktigt ropa hej än... Han är fortfarande kinkig på kvällarna å har inte bajsat sen i söndags, vilket han inte verkar helt nöjd med. Han försöker, men det kommer inget... Dock inget att oroa sig över enligt bvc.
Fast dagtid är pyret iaf nöjd å glad för det mesta. Har provat bärselen ett par dagar å den trivs han i. Skönt att slippa kånka vagnen upp å ner för dessa jä..a trappor varje gång man ska ut.

Var på stan en sväng idag å handlade lite höst/vinterkläder till sonen. Det blev en fleecejacka med byxor samt en typ av overall. Lite svårt med storleken dock. Man vet ju inte hur stor han kommer vara om en månad eller två om han ska fortsätta gå upp i den här takten. Men jag tänkte "bättre för stort än för litet".

Sambo är iväg på nån typ av avslutningsfest för sommarjobbarna på jobbet, så Mijo å jag har fått roa oss själva ikväll. Det blev i vanlig ordning framför tv:n. Nu sover han dock, vilket jag oxå ska passa på att göra. Jag är inte direkt jättetrött, fast om jag inte går å lägger mig nu så kan broarna vara brända sen... Det är ju inte ofta lillen sover mer än 4 timmar i sträck.

Natti natti


Sweet dreams...

Tar mig inte ut

Jag skulle gärna gå ut, men jag äger ingen flytväst å Mijo har inte lärt sig att simma än...
Regnet öser ner utanför, så det blir till att spendera kvällen i soffan. Det var visst nån film (21 gram) på 2:an idag som man kanske kan kika på om pyret är snäll. Han har sovit ganska mycket de senaste dagarna om man jämför med innan. Vet inte om Sempers magdroppar kan ha nåt med det att göra. Han verkar iaf inte lika kinkig längre, fast han tar ju fortfarande i så man tror att han ska spräcka ett blodkärl. Får väl avvakta ett par dagar till.

Det verkar som att sonen gillar musik. Ibland när han är lite gnällig blir han på bättre humör när det kommer ljud ur högtalarna. Så nu gäller det bara att se till så han håller sig till mammas musiksmak...




Ett nyfött barn

Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött.
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.

/Siv Andersson



Dumma mage!

Lillkillen har haft magknip i 2 dagar nu. Jobbigt, jobbigt. Ända gången han verkar nöjd är när han får mat, men det känns ju lite fel att "trycka i" honom ännu mer när han redan har ont i magen... Har kollat runt lite på olika forum på nätet å det verkar som att ingen riktigt vet vad som är "rätt". Vissa menar att man ska ge mat när dom skriker medan andra anser att man ska amma med 3-4 timmars mellanrum. Känner mig minst sagt förvirrad. Jag har ju inte hjärta att se honom ha ont å ligga å kvida å ta i helt högröd i ansiktet, vilket blir kontentan om jag ska amma honom med längre mellanrum.
På några forum tipsade dom om Semper magdroppar. Det är nån slags probiotika som innehåller en patenterad naturlig mjölksyrabakterie som förekommer naturligt hos oss människor och är anpassad till matsmältningskanalens miljö. Verkar som att några bebisar har blivit hjälpta av dessa droppar iaf. Kan ju vara värt att testa, så sambo rusade ner till apoteket i morse i inhandlade en flaska. Hoppas det hjälper vår lille son.





Tagen på sängen...

Väntar på Sara å Freddan som kommer å hälsar på oss idag. Ska bli kul att träffa dom. Det var ju ett tag sen sist. Det blir ju tyvärr inte så ofta eftersom dom är bosatta i vår huvudstad. Å nu när pyret är så liten har jag ju ingen möjllighet att åka till dom. Men nu är dom iaf i Linkan så då får man passa på.

Igår var Mijo å jag hos Erika å Lea hela dagen. Det var inte meningen att vi skulle stanna så länge, men vädret gjorde att vi inte tog hos hem. Himla regn! Fast Mijo var så lugn å snäll så det gick bra ändå. Nu tar han nappen riktigt bra vilket gör att jag inte behöver agera napp hela tiden... Skönt!

Är för tillfället ganska upprörd av en anledning... Väntar på att få en förklaring. För det behövs, minst sagt!

Kärnfamilj?

Kom äntligen iväg till frissan idag. Sambo var hemma med sonen under tiden. Det gick bra! Jag är dock inte helt nöjd med hårfärgen, så den måste jag göra någonting åt...

Har haft lite besök idag oxå. Först kikade Fredde förbi på en kaffe å sen kom kusin Figge. Sambos lillasyster är i Linkan över helgen så även hon å hennes vänner svängde förbi innan dom drog vidare till "bargatan". Sambo hängde på dom ut en stund, så nu är det bara jag å Mijo hemma (å Jack oxå förstås). Mijo somnade precis å jag ska oxå snart krypa ner i sängen.

Å på tal om sambo... Han kommer att förbli det. Det blir ingen flytt. Iaf inte nu. Får se om vi lyckas lappa å laga det trasiga. Ska göra ett försök å hoppas att det funkar. Det vore ju toppen, inte minst för sonens skull.

Vår son har en del konstiga ansiktsuttryck... Undrar vem han har ärvt
dom ifrån..?

RSS 2.0