Molnen skingras

Jag tänker inte be om ursäkt för att jag inte har skrivit på länge eftersom jag inte vill känna att bloggandet ska vara något tvång. Jag har helt enkelt inte haft tid eller inte känt för det.

Det har varit lite "turbulent" här hemma (minst sagt). Tiden räcker inte till för allt man vill göra å det är ibland svårt att kompromissa med den andra hälften. Har varit på väg att packa flyttlådorna både en å tjugo gånger... Det gör ju inte saken lättare heller när det är svårt för oss att hitta någon barnvakt då hela sambons släkt bor på annat håll å min släkt i stort sett bara består av min kära mor. Det tär ju väldigt mycket på vår relation att sambo å jag aldrig kan göra något på egen hand utan barn (förutom när Mijo har somnat, men med mina arbetstider är jag oftast så trött när sonen har somnat att jag stupar i säng).
Men, nu ser vi faktiskt en liten ljusning i horisonten... Varje år åker ju som bekant sambo på öl- och whiskeymässan i stockholm. Så även i år har han bokat in att åka dit i september. Å det har jag inte argumenterat om utan snällt funnit mig i det faktum att det bara är så.
Men så pratade jag med min goda barndomskamrat Sara som bor i Stockholm. Hon undrade om jag inte kunde följa med sambo upp på mässan detta år, då även hon skulle dit eftersom hennes sambo spelar på mässan varje år. Det går ju inte, svarade jag. Vi kan ju inte lämna Mijo ensam hemma... Nä, det är klart svarade hon, men du kan väl fundera lite på det å se om ni kan lösa det på nåt vis.
Å då kom jag på det! Sambos ena syster bor ju oxå i Stockholm med sin man å deras 2 barn. Tänk om vi kanske kunde bo där å dom vill vara barnvakt under kvällen/natten...
Jag berättade om min briljanta ide för sambo å han var genast med på noterna. Slängde sig på telefonen för att försöka övertala sin stackars arma syster att ta sig an en vild unge under flertalet timmar en lördag... Men det lät ju faktiskt inte helt omöjligt. Självklart var hon ju tvungen att konferera med sin gubbe först, innan något slutgiltigt besked kunde lämnas, men hade han inga invändningar så skulle det nog gå bra.
Så nu sitter vi här å håller våra tummar för att vi kanske äntligen ska kunna göra någonting tillsammans bara för oss...Pappas dödsannons


Många bilder blev det...

Idag var dagen då vi skulle till farbror doktorn för att kolla upp sonens tidigare blåsljud på hjärtat.
Först mätte dom å vägde honom å sedan var det dags för ekg. Det gick jättebra. Jag var lite orolig för att pyret inte skulle ligga still under själva "avlyssningen" (han är ju inte direkt känd för att vara ett stillsamt barn), men han var så duktig!
Sen kom doktorn å lyssnade noga på hjärtat med ett lite annorlunda stetoskop. Å sonen satt faktiskt still då oxå. Därefter meddelade han oss "domen". Det är ett helt normalt blåsljud. Ingenting att oroa sig över. Det kommer troligtvis att växa bort med åren. SKÖNT! Nu är det ur världen.

Mijo gör ekg

Dagis då...
Det går JÄTTEBRA! Nästan lite väl bra enligt fröknarna. Det är tydligen sällan som dom har så "lätta" inskolningsbarn. Han äter bra, sover bra, funkar bra tillsammans med de andra barnen å inga tårar eller utbrott när sambon lämnar honom. Så på måndag börjar sambo jobba igen. Lite tidigare än vad vi tänkt, men eftersom det går så bra på dagis så bestämde vi tillsammans med fröknarna att korta ner själva inskolningstiden.
Får väl se om vi får äta upp det senare...

Har tömt kameran på lite kort...


Coola killen
Kramkalas med Loa


Åhhh, så mysigt


Å så mysa lite till...


Söta Savannah


Far å son

Var hos Ilari å Erika. Skulle bara dit en sväng, men vi blev visst kvar över natten...


Lekfarbrorn


Världens finaste ögon! (Lea)


1 st (arg?) Ilari


1 st (förvånad?) Ilari


1 st (normal?) Ilari + Erika


Det spelades spel...


Dracks några öl


Provades Grappa (dock inget för oss tjejer)...


Vi höll oss till vin å nånting som smakade som pepparkaka...


Sen skulle det badas...


Var visst inte så varmt (mitt i natten)


Kvällen/natten avslutades med svenska kräftor

Dagen efter var det dags för konsert med Uffe Lundell vid bergs slussar!!!
(Kan väl erkänna att jag var lite sliten...)


Madde innan konserten


Maria stod på "fel" sida baren


Världens bästa UFFE!!!


2 helnöjda tjejer
Vart försvann sommaren?

Oj, oj ,oj vad tiden går... Ändå gör man inte så mycket mer än jobbar. Sover borta en hel del, så det blir inte mycket tid man spenderar här hemma. Inatt sov jag i Gävle, men ikväll får jag gå å lägga mig i min egen säng. SKÖNT! Man sover inget vidare på hotell (särskilt inte när man stiger upp vid 5 på morgonen). Jobbar imorgon oxå, sen är jag ledig 3 dagar.
Ser fram emot lördag. Då blir det Lundell för hela slanten vid Bergs slussar. Hoppas bara att solen stannar kvar... Å att förkylningen inte bryter ut. Vaknade med halsont i morse, det bådar inte gott. Sonen går oxå å snorar. Han började på dagis idag. Det hade gått så bra. Lite trots vid sövningen efter lunch bara, men det kommer nog ordna till sig.

Har inte så mycket nytt att komma med... Sonen går nu helt själv (eller rättare sagt springer...). Oskar (pappas katt som vi ärvde) verkar ha kommit lite mer "till rätta" nu. Han går iaf på lådan, så vi hoppas att vi nu slipper hitta pölar lite varstans i lägenheten.
Håller på att tömma pappas lägenhet på all skit. Inte så mycket kvar nu. Blir väl att försöka hinna det sista i helgen. Har oxå kollat upp lite ang. begravningen. Pappas önskan var ju att bli utspridd på Gotland, så vi måste skicka en en ansökan till länsstyrelsen. Det kan tydligen ta lite tid (eller förmodligen lång tid), men vi hoppas iaf att dom ska försöka skynda på det lite. Har ju ingen lust att åka till Gotland å sprida aska i snöstorm...

Nä, mycket mer än så är det väl inte för tillfället. Eller jo, vi har fått tid till barnkliniken för att kolla Mijos blåsljud. Tors den 13:e aug ska vi dit. Återkommer med mer info efter undersökningen.

CIAO!

RSS 2.0