Lyan

Har ju glömt att lägga ut bilder från nya lyan...
Kommer några här:


Hallen med ingång till vardagsrummet (Mijos rum till vänster)


Hallen mot köket å badrummen samt klädkammaren


Köket


Köket (Luckorna ska dock bytas ut till vita)


Vardagsrummet


Vardagsrummet


Vardagsrummet med ingång till sovrummet


Sovrummet

Fler bilder kommer vid annat tillfälle när vi är klara med hallen å datarummet. Mijos rum får jag oxå visa vid annat tillfälle då han sover nu...

Snart ska vi åka till mamsen å gratta på morsdag samt hämta kläder som hon köpt till sonen i Ullared.
GRATTIS mamma på din dag!


Efter regn kommer sol...

Vilket veligt väder vi har... Mycket irriterande!
Det är hamnfest här i Linkan i helgen. Hade tänkt att vi skulle gått ner en sväng igår kväll. En kompis till mig spelar i ett band (SAMS) som skulle uppträda igår. Under hela min arbetstid sken solen. Jag kom hem. Himlen öppnade sig  å det fullkomligt vräkte ner regn å hagel. Så någon konsert blev det inte för vår del.
Men vi fick en bra kväll ändå. Per och Marika kom hit å spelade Alfapet å delade en flaska vin.
Mer sånna kvällar!


Idag regnade det under förmiddagen, men sen sprack det upp å solen kikade fram (dock ingen vidare värme). Hade då ingen som helst lust att sitta inne å uggla, så vi drog iväg till fenomenmagasinet med Pyret. Det var uppskattat! Sen blev det en snabbis till Ikea-huset oxå.
Skulle gärna vilja hitta på nåt ikväll. Har försökt bjuda hit några vänner, men de flesta verkar visst vara upptagna på annat håll idag. Det är ju iofs melodifestivalen ikväll, men det känns ju verkligen som att det kan kvitta nu när Sverige å Anna åkte ur. Hur gick det till? Visst, det är väl kanske inte direkt någon internationell låt, men konkurrenternas låtar var ju verkligen inget att hänga i gran... Vi får väl helt enkelt se vad vi sysselsätter oss med ikväll. Kanske blir det tidigt i säng istället.

Har inte så mycket mer att tillägga. Väntar fortfarande på svar angående jobbet. Hoppas på att höra nåt nästa vecka.

Vill till sist bara säga GRATTIS till Lotta med familj. Ännu en Rosdal på väg. SKOJ!


Kanalen med båtarna å slussarna var roligast


Men "spegeltunnan" var oxå skoj...Puss på mig!


Det blev ett stopp på Cloettas chokladbod oxå


Till sonens förtjusning


Mums mums är GOTT!!! Han har ätit 3 stycken idag...

Frisk som en nötkärna

Läkarundersökningen inför nya jobbet är nu avklarad. Det gick finfint. Läkaren sa att jag inte kunde ha bättre värden. Dom kollade synen, hörseln, färgseendet, blodsockret, kolesterolvärdet, vikt och längd samt lyssnade på hjärta och lungor. Fick även lämna ett urinprov för droganalys.
Träffade en kille i väntrummet som gjorde urvalstesterna samtidigt som mig. Han hade pratat med gruppshefen på Trafikverket i Norrköping (hon var med vid intervjun) och berättade att det endast var 4 stycken som hade gått vidare efter urvalstesterna. Så det verkar ju verkligen lovande eftersom dom ska anställa 4 stycken... Å eftersom läkaren inte hade några anmärkningar på min hälsa samt att hon gratulerade mig till nya jobbet, så är nog tjänsten med största sanolikhet min. Men jag vågar ändå inte riktigt ta ut något i förskott. Vill nog höra det från Trafikverket också innan jag börjar jubla å slå kullerbyttor. Dom ska iaf höra av sig när dom fått läkarutlåtandet samt svaret från droganalysen (som kunda ta upp emot 1 vecka). Så jag väntar lite till...

Har haft en helt suverän eftermiddag/kväll idag. Har grillat ute på gården med Sara å Pierre, Anders, Cissi å hennes 2 barn. Nu väntar jag på att sonen ska somna, sen kommer Sara å dom över hit för lite spelkväll.
Imorgon är det jobb igen för min del. Sambo å son åker till Arboga till Mijos farmor och farfar för att träffa  nya kusin Eliott. Nästan hela sambos familj kommer dit. Jag hade ju oxå såklart velat följa med, men jobbet måste ju tyvärr gå före. Kan dock trösta mig med att jag får sovmorgon på söndag, inte helt fel det heller.

Är glad över att värmen äntligen är här. Och ljuset! Man får liksom lite mer lust för saker å ting då. Har varit ute med sonen varje dag efter dagis denna vecka. Det gillar han. Det svåra är att få med honom in sen när det är dags att sova...
Kan uppdatera er lite angående sonens sömn oxå. Har dragit ner lunchvilan lite. Det blev bättre att par kvällar, men nu är vi återigen tillbaka vid att han somnar vid 9, så vi måste nog dra ner ytterliggare på lunchvilan. Vi hade velat dra ner den till en timme på en gång, men dagisfröknarna tyckte vi skulle börja med att dra ner en halvtimme (från 2 timmar till 1,5 timmar). Men som sagt, det hjälper inte så mycket. Sen vet man ju inte om ljuset å värmen även påverkar hans sena kvällar. Vi kämpar vidare!


Pigg, piggare, Mijo

Vi behöver hjälp! Det gäller sonens sömn (eller rättare sagt brist på sömn).
När ska man börja "plocka bort" dagsvilan? Det är det vi undrar.
Det börjar bli outhärdligt här hemma på kvällarna när Mijo ska sova. Han vägrar! Igår somnade han 22.30! Å annars brukar klockan ticka ivär bortåt nio-tiden innan han till slut slocknar. Ändå vaknar han oftast innan klockan 7 på morgonen. Oftast redan vid kl 6. Är det för tidigt att låta honom skippa lunchsömnen? Han är ju inte ens 2 år... På dagarna är det dock oftast inga problem att få honom att sova, det brukar ta max 30 min. Iofs inte så konstigt att han är trött på dagarna när nattsömnen blir så kort. Men vi tänker att den kanske blir längre om han inte sover något på dagen. Förmodligen skulle han väl vara väldigt trött å grinig de första dagarna utan vila, men det borde väl stabilisera sig efter ett tag? Eller ska man bara dra ner på sovtiden på dan? Som det är nu sover han cirka 1,5-2 timmar. De gånger han vaknar innan han sovit klart är han helt ur gängorna. Skriker, gråter å man får varken prata med honom eller röra honom. Han bara slänger sig på golvet å fäktar med armar å ben.
Åhh, det är så jobbigt och frustrerande när han vägrar sova! Å det blir ju inte mycket sömn för mig å sambo heller. Å absolut ingen ensamtid utan Mijo på kvällarna, då vi känner oss tvingade att gå å lägga oss när han somnat för att orka gå upp när han vaknar igen. Sambo är väl lite bättre på att ta tillvara på tiden när sonen sover, han klarar sig bättre än mig på mindre sömn. Jag fungerar ju knappt om jag inte får sova ordentligt.
Så har ni några tips, så tar vi tacksamt emot dem.Inte helt IQ-befriad

Det blir ett kort inlägg. Ska snart kolla Lyxfällan. Väntar bara på att sonen ska somna, så det blir lite mer plats i soffan...
Ville bara meddela att jag klarade testerna!!! Dom ringde från Trafikverket igår och talade om att det gått bra och att jag nu har en tid inbokad för läkarundersökning (19/5 kl 12.30).
Har även mailat mina referenser till de rekryteringsanasvariga. Så nu är det nära... Whiiii!
Fortsätt gärna att hålla era tummar ett litet tag till.


RSS 2.0