SNARK!

Fick visst ingen respons i förra inlägget på vårt tapetval... Var den så hemsk???

Stressen börjar släppa lite. Känner mig någolunda i fas med packningen. Men det är ju fortfarande en hel del kvar, SUCK! Sambo lovade iaf att göra ett ryck på söndag. Jag ska träffa Kristin då, så då är ju iaf jag å pyret ur vägen.

Har befunnit mig i en dimma idag. Sov väl kanske 3-4 timmar inatt, SNARK! Å det berodde till största del INTE på sonen utan på vår hänsynslösa granne. Denne hade visst anordnat singstar-tävling för, som det lät, hela Linköpings kvinnliga befolkning. Inte lätt att sova till falska toner av "Girls, just wanna have fun" och andra uttjatade slagdängor. Vid 01.00 tystnade slutligen "musiken". Men istället vaknade sonen å ville äta... Då var jag ingen glad mamma.
Hoppas jag får sova lite mer inatt. Ska ju jobba imorgon å behöver vara utvilad.

Trots den omänskliga tröttheten lyckades jag ändå ta mig ut idag (kors i taket). Kände vid 12-snåret att jag började bli fruktansvärt hungrig å kylskåpet ekade i stort sett tomt. Så det var bara att försöka fixa en "lunchdejt". Tyvärr verkade alla vara upptagna med annat. Men efter en del rundringningar fick jag slutligen tag på Christopher (kollega) som var på väg till jobbet. Å han offrade sig faktiskt att gå å äta med mig innan. TACK! I gengäld betalade jag hans mat.
Följde sedan med honom en sväng till jobbet. Å tänka sig, vilken lycka; SJ bjöd på tårta! Det var visst nån lokförare som skulle gå i pension. Det är inte ofta man blir lycklig av att gå till jobbet (särskilt inte när man är ledig), men idag var rätt dag!

Nu dags för sängen! Natti, natti





Uppåt väggarna

Jodå, saker å ting börjar återgå till det normala efter sonens sjukdomsfall. Han äter å sover numera som vanligt. Å jag försöker ta igen min förlorade sömn.

Jobbade på hockeyn igår. LHC mötte Djurgården. Hemmalaget låg under fram till de sista minutrarna i sista perioden, men lyckades tillslut besegra de något förvånade nollåttorna. Var lite rädd ett tag att matchen skulle sluta med förlängning, vilket för mig innebär längre arbetstid. Var inte så sugen på det... Så tack LHC, för att ni slutligen petade in ett avgörande mål! 
Ska jobba på lördag oxå. Då är det visst dags för Linköping att möta MoDo. Lycka till!

Lunchade med en gammal vän igår, Magnus. Vi har inte träffats på ett par år, så tyckte det var dags att uppdatera oss lite i varandras liv. Han bjöd på pannbiff med lök i sitt bonnkök. Jättegott! Tack så mycket!

Imorgon kommer mamma hit för att underhålla sonen lite, så att jag ska kunna packa några kartonger. Det börjar ju dra ihop sig nu... PANIK! Hur ska vi hinna??? Men det måste ju gå, så då gör det säkert det. Lugn å fin...

Vi var å valde tapeter i lördags. Har bestämt oss för att tapetsera om i det som ska bli vårt kontor/gästrum. Stångåstaden har ju inte nått jättestort tapetutbud, men vi enades iaf om en vit- svartmönstrad tapet som ska agera fondvägg å en helvit tapet som får täcka resten av väggarna i rummet. Det blir nog bra får vi hoppas.
Arbetet ska utföras vecka 8 (kommande vecka efter inflyttningen), så vi måste hålla det rummet tomt. Vilket innebär att rummets tänkta inredning måste ställas någon annanstans... Var??? Känns ju lite trist att man inte kommer kunna komma iordning innan rummet är tapetserat. Får hoppas att målarna dyker upp på måndagen, så datorn å resten av grejerna kan ställas på plats på tisdagen.


Ett smakprov på vårt tapetval. Kan det funka?

 




Inte lätt att vara liten...

Idag har sonen träffat fabror doktorn. Dom senaste dagarna har han varit väldigt gnällig/skrikig. Inget har varit bra. Han har inte velat äta, leka, sova eller bli buren. Tänderna tänkte vi. Eftersom han inte verkat särskilt förkyld.  Så fel vi hade...
I morse (efter ännu en sömnlös natt) när jag knäppte upp pyrets pyjamas, så blottades en helt rödprickig kropp. HELA bålen var täckt av små prickar. Ringde sjukvårdsupplysningen på en gång. Fick rådet att kontakta min vårdcentral å efter samtal med en sköterska där, så begav vi oss dit.
Fick sitta i väntrummet en stund, men som tur var så höll sig sonen lugn då. Sen fick han äntligen träffa doktorn. Han kikade på Mijos färgglada kropp å kollade i hals å öron. Utan att tveka sa han; scharlakansfeber och en mycket svullen hals. Stackars pyret! Här har vi gått å trott att det varit tänderna eller allmänt gnäll å varit hur trötta som helst på honom varje kväll när han bara kinkat å inte velat sova eller äta. FÖRLÅT, lilla hjärtat!!!
Nu har han iaf fått pencillin, så förhoppningsvis är han sitt vanliga jag om några dagar.  Pencillinet ska han äta i 10 dagar 3 ggr/dag. Han har fått 2 ggr nu idag å det har gått bra. Fick med en sån spruta att spruta in det i munnen på honom. Så duktig! Bara hoppas han blir frisk nu.

Igår var vi barnvakt till lilla Lea oxå. Erika skulle till frissan å bli fin i håret... Det gick kanon! Himla smidig unge att ha att göra med. Lätt att söva var hon oxå. Bara att lägga ner henne i sängen, så somnar hon helt själv på några minuter. Tänk om det ändå var så smidigt med vårt barn...
Risken finns ju nu att Mijo har smittat Lea med sina baciller. Ringde å förvarnade Erika förut å mycket riktigt så hade hon varit helt ur gängorna idag. Så kanske kom hon inte undan. SORRY...


Mijo å Lea leker

Lilla Lea


Mijos prickiga kropp. Det syns dock inte så mycket på korten...

Gnugga å gno, ingen ro

Suck! Efter regn kommer vattenpölar... Mitt munsår har blommat upp IGEN! Jag blir så trött. Å vi som ska till mamsen på lördag å fira hennes 60-årsdag.

Idag blev det helt klart med lägenhetsbytet. Var på Stångåstaden idag å skrev kontrakt, så nu finns ingen återvändo. Håller på att "ragga" lite folk som kan tänkas hjälpa till att bära lite kartonger den 15:e februari när flytten äger rum. Vi har nog lyckats skrapa ihop ett ganska hyggligt gäng ändå, så det ska nog gå smidigt får vi hoppas. Erika har iaf lovat att vara barnvakt åt pyret under tiden som vi håller på å konka på vårt bohag.
Finns det fler frivilliga som inte vet hur ni ska spendera den 15:e så är det bara att komma förbi här å hugga in.

Skulle egentligen jobbat på Cloetta Center idag. Men när jag vaknade i morse å såg min stackars läpp som under natten hade fördubblats i storlek, så ringde jag faktiskt å avböjde erbjudandet om lite extra pengar. Dessutom har mitt halsonda återkommit å jag vill inte riskera att vara sängliggandes på lördag när vi ska fira mamsen.

Igår slet sambo å jag på oss städhandskarna för att börja besegra dammråttor å ingrodd smuts tills vi flyttar. Jag började bakom spisen. Det såg inte fräscht ut kan jag säga. Sambo fortsatte bakom kyl och frys. Och där bakom var det om möjligt ännu värre. Hittade ett vykort där som var poststämplat 2002... Med andra ord är det MINST 6 år sedan någon brydde sig om att piffa upp detta dolda område.
Därefter fortsatte han att torka ovanpå köksskåpen. Flottigt värre!!! Men nu är det rent å fint.
Nästa projekt blir att rensa samtliga avlopp i lägenheten. Ser inte fram emot det, med tanke på hur det såg ut i köket...

Nu vaknade min lilla son, så det är väl bäst att försöka söva honom igen. SNARK!

Å så var det Patriks tur...

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!


Ett fyrfaldigt leve för mamma...

...hon leve; HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!!!!

GRATTIS MAMMA PÅ 60-ÅRS DAGEN!






Buzz, bandy och förkylning

Jaha, då var det dags igen. Förkylning. Blä! Tyckte inte det var länge sedan sen jag låg däckad med halsont och tryckande bihålor. Men tydligen så ges ingen dispans pga det. Well, inte mycket att göra någonting åt, bara att vänta ut skiten helt enkelt.

Tanken var att jag skulle åkt på bandy i Motala igår, men det var ju bara att styka det ur agendan när jag vaknade upp med hela huvudet fullt av snor. Sambon gav sig iaf iväg å tog sonen med sig så jag fick vila lite. Tack!
Såg dock till att ha maten på bordet när dom kom tillbaka. Tjänster och gentjänster...

I fredags mådde jag iaf prima. Först träffade jag Kim. Vi gick ner på stan å mötte upp Tobbe. Sen blev det lunch på Claras. Kristin kom förbi med sin lilla Sam, så vi satt kvar å fikade lite. Tills sambo kom å hämtade sonen... Han skulle fika med Erik å Pierre å hade lovat kvällen innan att ta pyret med sig så att jag kunde röja lite här hemma. Så sagt å gjort, jag rusade hem å började plocka iordning i lyan. Gäster väntades vid 19-tiden.
Sara, Pierre, Erik å Dennis kom och intog soffan. Dags för Buzz!
Fick dock vänta en stund tills Mijo hade somnat. Efter visst trugande gav han till slut med sig å somnade i vår säng.
01.45 gick jag å la mig.
Sonen vaknade 06.38... GÄSP! Bara att stiga upp å fixa gröt.
Efter lunch tog sambo med sig Mijo till Dennis. Jag hade tänkt vila, men ingen Mr Sandman syntes till...
Kanske inte så konstigt ändå att man blev sjuk.









Mycket vill ha mer

Idag var det dags för Mijos 6-månaders kontroll på bvc. Allt såg bra ut å doktorn tyckte han var väldigt mobil och stabil för sin ålder. Å det är jag benägen att hålla med henne om. Han är inte still 1 sekund. Det är en kamp varje gång han ska kläs på eller av.
Hans nya vikt är nu 7950g å han mäter 68cm

Igår var sambo ledig. Tanken var att vi skulle åka ut till Tornby å kolla nåt högtalarsystem som ska inhandlas tills vi flyttar. Högtalarna vi har nu är lite stora å kommer inte att få plats bredvid tv-bänken i den nya lyan. Å inte mig emot, jag är inget fan av stora stereoprylar. Ju mindre desto bättre. Å folk påstår att storleken inte har nån betydelse...
Men vår bil hade inga planer på att åka nånstans... Sambo fick ta hjälp av nån vänlig själ för att få igång åbäket. Jag tyckte det var bättre att sonen å jag stannade hemma ifall inte bilen ville åka hem från Tornby sen, så sambo åkte iväg utan oss.
Senare på eftermiddagen/kvällen började vi, eller rättare sagt sambo, att rensa/packa garderoberna i data-rummet. Mycket av hans saker har bara blivit liggandes där sen han flyttade in här. Kanske bäst att se till att dom hamnar där dom ska vara istället. Man behöver ju inte ha saker utspridda överallt. Det underlättar ju om alla plåster ligger på samma ställe å batterier, kuvert, mössor, vantar etc.

I måndags åkte pyret tåg för 1:a gången i sitt liv. Vi var bjudna till Emelie på tårta (hon fyllde år) å eftersom hon bor i Norrköping så fick vi ta pendeln dit eftersom sambo jobbade. Men han kom å hämtade oss sen å fick sig en bit tårta han oxå.

Imorgon ska jag träffa Kristin. Det är tjejen som vi ska byta lägenhet med. Hon har oxå en son, fast han är halvåret äldre än vår, så vi bestämde att vi skulle ta med våra barn ut på en promenad. Trevligt med lite ny bekantskap.

Nu till någonting helt annat...
Det kommer bli dyrt att flytta... Har surfat runt på massa inredningssajter å hittat hur mycket som helst som jag vill ha. Fast jag skulle behöva skrapa fram en smärre förmögenhet på Triss för att ens ha råd med hälften av alla fina prylar.
Beställde iaf en brödbox igår. Den var på rea, så jag kunde inte hejda mig...

Min fina brödbox


Mitt nästa inköp så fort det kommer in pengar på kontot...
tvål- och diskmedelspump


Denna diskmedelsburk köpte jag förra månaden...
Fast den är ju till maskindiskmedel


Till Mijo från mamma!
Det är en fondbild för dörr...


Här får ni ett hum om hur det kan se ut



GRATTIS...

...Emelie på födelsedagen! Hon leve; HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!!!




Okej, jag ska vara liiite snäll....

Long time, no see

Idag är jag ARG! Är så trött på att diskutera samma sak om å om igen... Nej, jag är inte sur bara för att jag inte är en solstråle direkt när jag klivit upp på morgonen! Jag hatar bara morgnar å behöver en stund innan "jag blir mig själv".

Ja, ja igår var jag på desto bättre humör. Träffade en gammal vän från förr. För några år sedan (ganska många...) var vi som lång- å lerhalm, men sen slet vardagen isär oss... Har sprungit på varandra några gånger sedan dess, fast mest bara hejat å rusat vidare efter att vi lovat att höras av. Ja, ni vet ju hur det blir med det. Inte hörs man av, inte. Men, nu tog vi faktiskt tag i saken å bestämde en fikadate! Så igår ägde denna date rum på Claras cafe’. Lite ängslig var jag allt innan... Tänk om det blir så där pinsamt å man inte har nåt att prata om. Jag hade inte behövt oroa mig, det kändes precis som förr. Vi babblade i munnen på varann å hade hur mycket som helst att prata om. Hoppas nu bara att det inte tar lika lång tid till nästa gång vi ses. Men det tror jag inte. Vi kommer ju snart att ha en stor grej gemensamt... Grattis Milla till den kommande lilla krabaten!

Senare på eftermiddagen/kvällen kom Sara å hennes P förbi med lussebullar. Smarrigt! Spelade spelet som jag fick av sambo i julklapp, "Absolut överens" (passande, jag vet...). Men vi hann inte spela klart för P skulle promt se 2:a delen på nån detektivserie(?) som började klockan 21, så dom knallade hemåt innan någon vinnare hann utses. Trist! Fast det är klart, hade det varit desperata hemmafruar på tv så hade ju jag rusat hem fortare än fortast, så du är ursäktad kära P.

Ska väl börja ta tag i nerpackningen av lägenheten oxå. Fick en rulle sopsäckar av Sara igår (tack så mycket!), så vi iaf kan börja rensa ut gammal bråte som inte gör någon (mig) glad.
Flyttkartonger har vi oxå fixat. Eller jag ska väl tacka Bengt för det! Han kunde låna från jobbet, så han kommer med dom i veckan. Tack, tack!!!


Blir det nån 2:a gång, S & P?

RSS 2.0