Blivande svärmor?

Äntligen har värmen kommit! Fast nu klagar man på att det är för varmt istället... Aldrig blir man nöjd.
Men nu känns det iaf lite roligare att gå ut å hitta på nåt med sonen, när regnet inte öser ner.
Valla har blivit ett populärt tillhåll. I måndags gjorde Sara, jag å Mijo en utflykt dit å igår packade sambon väskan å for iväg till samma ställe med Jonas, hans dotter Milia å så Mijo oxå då förstås.
Å visst gillar han djuren...Å jag tror att Mijo har skaffat sig en flickvän oxå... Han å Milia var så kärvänliga under utflykten...Sötisar


Oj, vad mycket bilder det blev... Kan lika gärna lägga in några till...

Nej, nu måste jag sova. Har suttit här alldeles för länge. Tog en evighet att ladda upp filmen, så jag designade om bloggen lite under tiden. Vad tycks?

Sleep tight!


Midsommar hos Madde

Som sagt, årets midsommar firades hos Madde med familj. Vi grillade å drack gott. Å regnet höll sig faktiskt på behörigt avstånd fram till kl.22.
Mijo somnade efter lite gruff runt halv 8 i vagnen. Vid 23 vaknade han igen, så då åkte vi hem.
Tack Madde för en trevlig midsommar!


Dagen började med lite glass


Sambo å son


Madde å Mijo


Mijo leker med Maddes dotter å hennes kompis


Kaffe efter maten


Madde med deras hund Hugo


sambo å jag


Jag å Madde


Sambo


Maddes barn (Martina å Pontus)


Glad Midsommar önskar Martina å Emma

GLAD MIDSOMMAR!

Vädret börjar bli lite instabilt, men det är väl sånt som hör midsommaren till...
Ska snart fara iväg till Madde med familj för lite grillning.

Glad Midsommar önskar vi!


Som vi trodde...

Som sagt, sambo var ju till doktorn i torsdags... Tyvärr hörde han samma sak som doktorn på jourcentralen, så nu väntar vi på en remiss till barnkliniken för att kolla upp sonens hjärta med ultraljud. Men jag ororar mig faktiskt inte särsklit mycket (än). Det är tydligen ganska vanligt med blåsljud på små barns hjärtan. Å skulle han ha någon allvarlig hjärtsjukdom så borde han ju varit mera medtagen å trött å han är ju raka motsatsen. Dock lite konstigt att ingen hört något tidigare...

Idag har vi iaf kommit utanför dörren. Det har varit lite si å så med det den här veckan pga vädret. Man kan verkligen inte tro att det är mitten av juni. Tyckte så synd om dom som tog studenten igår...
Men som sagt en liten utflykt till Ikea har det blivit idag. Köpte en hurts till datarummet, så man kan stuva undan allt "småplock" som ligger utspritt på hela skrivbordet (pennor, skivor, nitapparat, papper...). Ska bli så skönt att äntligen få ordning här inne. Några hyllor ska borras upp oxå, för att göra mer plats till alla pärmar som vi (sambo) har. Å sen ska gardiner å ett drapperi upp och så småningom ska vi köpa en bäddsoffa å kasta ut sängen som "blockerar" halva rummet. Men snart så är det nog ordning på torpet!

Ska gå å kolla om sambo lyckats söva sonen nu. I så fall blir det soffläge med en bok å lite snask. Sambo skulle eventuellt ut å dricka 1 öl med en kompis.


HurtsenTack för maten!

Var hos mamma i söndags. Hon bjöd på mat. Gott! Å så skönt att slippa laga själv...
Efter maten tog vi en promenad till kanalen för att se om det fanns några änder som Mijo kunde skratta åt, men vi såg inte en enda. Så då gick vi förbi mammas väninna Anne-louise på vägen hem istället. Dom har 2 hundar å det tycker ju sonen är sååå roligt!


Annars har det väl inte hänt så jättemycket... Sambo jobbar kväll denna veckan, så jag är själv hemma med Mijo hela kvällarna. Var lite orolig för hur det skulle gå eftersom han varit ganska gnällig kvällstid den senaste tiden å inte velat sova. Fast det har gått jättebra! Han har somnat vid 7 varje kväll hittills. Vi har ju tagit bort förmiddagsvilan så det kan ju ha med det att göra. Nu sover han alltså bara 1 gång/dag å det är efter lunch. Idag somnade han till och med utan välling. Sensation! Har aldrig hänt förut.

Imorgon förmiddag ska sambo gå med Mijo till vårdcentralen för att kolla upp hans hjärta. Jag kan tyvärr inte föja med för jag har en tid hos frissan samtidigt... Men det ska nog gå bra ändå.
Jag återkommer med mer info efter besöket.

Nu blir det sängen med sällskap av en bok!

Natti
Läkarbesök

Idag har sambo varit hos doktorn med Mijo, igen...
Dock inte öronen denna gång utan munnen. Sonen har ju varit väldigt kinkig när det kommer till att äta. Mat går absolut inte! Frukt å bröd har gått lite bättre å så välling då förstås. Men igår ville han inte ens ta vällingen utan gallskrek så fort han fick in flaskan i munnen...
Har sett att en tand till är på väg i nederkäken, så tänkte att han kanske var lite öm pga det. Fast äta måste han ju ändå göra. Å eftersom han bara kan somna med välling på kvällen så tog det en evighet innan han somnade igår. Klockan 22 sov han äntligen. Då hade vi gett honom alvedon. Klockan tolv vaknade han igen å gallskrek! Vi provade med välling (han borde ju vara hungrig eftersom han knappt hade ätit nåt på hela dagan), men han skrek bara ännu mer. Efter nästan 1 timme somnade han om igen efter att vi återigen hade gett honom alvedon. Han sov då till halv sju på morgonen då han vaknade upp ledsen å grinig. Provade med välling ännu en gång, men icke... Inte heller gröt funkade.
Ringde sjukvårdsupplysningen å vi fick en tid till jourcentralen klockan 10.
Doktorn kollade i munnen å konstaterade att det var fullt av blåsor i gommen. Hon kunde inte svara på om det rörde sig om en virusinfektion eller om det var någonting annat.
Hon rådde oss att iaf försöka få i honom så mycket vätska som möjligt å att fortsätta ge honom frukt å sånt som han ändå äter lite av.
Hon lyssnade även på sonens hjärta å tyckte att hon hörde ett blåsljud. Det är det ingen läkare som sagt någonting om innan, så hon skulle skicka en remiss till vår vårdcentral så att dom får lyssna på hjärtat å se om dom hör samma sak. Så nu får vi vänta på det oxå...
Alltid är det nåt!
Hoppas iaf att blåsorna snart försvinner så han kan börja äta å sova bra igen.
Stackars lilla Pyret!!!


Livet går sin gilla gång

Snart helg. Fast för mig är det ju ingen större skillnad mot alla andra dagar... Men det är klart, sambo är ju hemma då oxå såklart!

Inga planer för helgen dock. Det är ju visserligen Sveriges nationaldag, men hur firar man det??? Känns ändå som det kvittar när man kollar väderkartan. Regn, regn å  åter regn... Så helgen blir nog lugn. Jag hade ju mitt roliga förra helgen. Sambo tog med sig sonen till Jönköping för att fira sin lillebror på 25-årsdagen å vi bestämde att han skulle stanna över natt där så jag kunde få lite egentid. SÅ SKÖNT!!! Några kompisar kom över på lite vin. Sen blev det en liten sväng ner på stan. Fick även en övernattningsgäst, så helt själv sov jag ändå inte. Madde tyckte inte att jag skulle traska hela vägen hem själv på natten, så hon gjorde mig sällskap å som tack fick hon låna ena sidan av sängen.

Inget direkt nytt som händer i våra liv just nu. Jag räknar ner tills jag ska börja jobba igen. Nu är det mindre än en månad kvar. Känns lite konstigt faktiskt. Jag har ju varit hemma i över 1 år. Men det kommer säkert gå bra.

Håller på att fixa lite mat nu. Sonen somnade precis, så jag måste nog titta till mitt ris...

RSS 2.0