Wettex

Sambo söver sonen. Tacksam för det. Har haft en riktigt jobbig vecka. Var 3:e vecka är alltid jobbig när sambo jobbar kväll, men denna vecka har det känts extra tungt. Har börjat tidigt varje dag (innan kl 06) å jobbat långa dagar. Å nu när vi dessutom har flyttat en bra bit från Mijos dagis, så blir dagarna ännu längre. Har fått ta bussen till dagis efter jobbet å sedan gått hem från dagis med Mijo i vagnen. Kan ju tilläggas att det antingen har snöat eller regnat varje dag när vi gått hem. När vi väl kommit hem har det blivit väldigt stressigt att fixa kvällsmat, då klockan tickat iväg bortåt fem halv sex innan vi kommit innanför dörren. Sonen har varit gnällig å jag jättetrött. Ingen bra kombination! Men nu har vi iaf fått plats till sonen på ett nytt dagis här i närheten. Han kommer börja inskolningen direkt efter vår semester (vecka 30).

I lägenheten har det inte hänt så mycket mer sen sist... Sambo har varit ledig idag, men jag har jobbat. Får se om vi kanske kan ta tag i lite saker imorgon. Skulle behöva borra upp de sista grejjerna. Men vi behöver dessutom åka å handla oxå... Å så kommer Mijos farmor å farfar hit. Det ska bli roligt! Tyvärr ses vi ju inte så ofta som man kanske skulle vilja. Det är svårt att få ihop det när både farmor å jag jobbar helger å så är det ju en bit att åka. Fast det kanske blir lite mer i sommar när vi har semester.

Träffade fina Sara i Stockholm idag när jag hade rast. Hinner inte träffa henne så ofta som jag skulle vilja heller. Men hon hade på förslag att bara hon å jag skulle åka iväg på lite semester i sommar. Över en helg. Åhh, det skulle vara så mysigt! Tjejsnack i flera dagar. LYX! Ska prata om det med sambo å hoppas att han är med på noterna. En sliten mamma behöver rast från sina sysslor ibland! Å efter den här veckan känns det nästan som om jag skulle vilja stämpla ut för gott... Å missförstå mig inte, jag ÄLSKAR min son över ALLT annat, men ibland kan det bli för mycket även av det "goda".
Hoppas att nästa vecka blir lugnare. Fast det tvivlar jag på... Mycket jobb på schemat, med en hel del sena kvällar. Å så ska jag dessutom göra urvalstesterna för jobbet på Trafikverket (fd Banverket) på torsdag. Så då blir det definitivt en lång dag. Får åka hemifrån vid halv åtta på torsdag morgon. Kl 9 ska jag befinna mig på en adress i Norrköping för att utföra testen. Runt kl 12 beräknas dom vara klara. Käka lunch. Åka tillbaka till Linköping. Börja jobba 14.20. Ta tåget till Sandviken för att sedan sova i Gävle. Jobbar sen hela fredagen. Åter hemma vid 20.00 på fredag kväll. SNARK!

Kan nog snart lägga till ett nytt mellannamn. Wettex. För jag känner mig som en urvriden trasa!


Det gick ju bra det där...

Sambo och son är iväg å köper plugg. Började borra upp lite grejjer igår, men upptäckte att pluggen var slut, så nu pryds köksväggen av 4 fula hål... Men det råds det bot på så fort familjen kommer tillbaka.
Annars börjar det bli beboligt här i nya lyan. Nästan alla lådor är uppackade å möblerna står på plats. Bara lite saker kvar som ska borras upp, sen är det klart! Bilder kommer då.
För övrigt gick flytten bra, förutom att 5 av de som hjälpte oss insjuknade i magsjuka någon dag senare... Ber om ursäkt ifall det berodde på vår tidigare sjukdomshistoria.

Var ju på intervju i fredags. Det kändes bra när jag var där. Avslappnat! Dom berättade att dom sammanlagt skulle intervjua 14 stycken kandidater. Jag var den 12:e. De sista 2 skulle dom träffa nästa vecka. Sen skulle dom prata ihop sig å gallra ut några som går vidare till nästa omgång, som består av några test. Bland annat kollar dom då stresståligheten samt simultanförmågan. I början av maj skulle vi få besked om ifall man gått vidare eller inte. Trist att behöva vänta så länge...
Men min väntan blev inte så lång. När jag klev av tåget i Linköping efter intervjun ringde en av de som höll i intervjun å meddelade att alla 3 (som intervjuade mig) var rörande överens om att de ville ha mig vidare på en gång. Gissa om jag blev glad! Känns jättebra att man lyckades göra ett så bra intryck. Så nu väntar jag bara på att företaget som håller i testen ska höra av sig, så vi kan boka in en tid. Hoppas det går lika bra då.
Tack alla som höll tummarna för mig!

Slutligen vill jag passa på att säga GRATTIS till Patrik (sambos lillebror) och hans fru till den lilla nya familjemedlemmen å Mijos nya kusin. GRATTIS! Hoppas vi ses snart.


Det blev en pojke...


Det tar aldrig slut

Vi flyttar om 2 dagar. 2 dagar!!! Å jag är fortfarande inte frisk... Hade tänkt jobba igår. Förkylningen hade då äntligen gett med sig. Klockan ringde 04.00. Jag vaknade. ILLAMÅENDE! Klev iaf upp för att göra mig iordning. Tänkte att det nog skulle gå över. Men det gjorde det INTE! Det blev värre. Fick istället ringa till jobbet å sjukskriva mig ytterliggare några dagar... Sprang sen på toa HELA dagen å åt ingenting. Försökte dock dricka vatten, men det fick jag inte heller behålla. Det tar visst aldrig slut!
Fick dock en glad nyhet igår, mitt i allt elände. JAG SKA PÅ ANSTÄLLNINGSINTEVJU! Ja, jag har sökt nytt jobb. På Banverket. Som trafikledare. Och igår ringde dom alltså å ville träffa mig. Idag! Fast eftersom jag är magsjuk, så fick vi boka in en annan tid. Så nästa fredag (16/4) ska jag dit. Jag är jättenervös. Vill verkligen ha jobbet, så håll alla era tummar för mig! Har ni några bra tips så tar jag tacksamt emot dom oxå.
Dom söker 4 nya medarbetare, så chanserna är ju iaf lite större än om dom bara hade sökt 1. Om jag skulle få jobbet så genomgår man först en internutbildning på 1 år. Nackdelen med det är att den teoretiska biten är förlagd på Järnvägsskolan i Ängelholm... Det är ju en bit bort. Fast man har teori max 3 veckor i stöten, sen är man på Banverket i Norrköping för den praktiska delen. Å 1 år går ju ganska fort. Man får se på dom positiva bitarna i det långa loppet; "bara" jobb var 3:e helg, bättre lön, inget sovande på hotell och lite mer regelbundna tider. Det är iofs skiftjobb, men man har bara 3 tider som man skiftar emellan. Antingen jobbar man 06.45-15.45, 15.45-22.45 eller 22.45-06.45. Känns mycket bra! Det innebär att jag i sånna fall inte behöver ställa väckarklockan på 03.00 mer...

Mår inte lika illa idag iaf å har fått behålla allting som jag stoppat i mun. Så förhoppningsvis kan vi genomföra flytten som planerat på lördag. Vill även passa på att tacka "farmor och farfar" för er givmildhet. Det betyder oerhört mycket för oss! Tack så hemskt mycket!


Mina 2 fina killar=)

RSS 2.0