Till mamma...

... på mors dag!


Det går framåt...

Mijo har nu ätit klart sin penicillin, men han är fortfarande snorig å tar sig för örat ibland. Funderar på om man kanske ska ringa vårdcentralen för ett återbesök å se så allt är okej med hans lilla öra...

Lääänge sen jag skrev nåt här... Har glömt bort vad vi gjort sen sist.
Nån dag var vi iaf ute hos mamma å hälsade på. Å så har vi träffat Sara å Pierre. I söndags kom dom förbi oss på lite mat å igår (tisdag) var vi hos dom då vi behövde låna Sara symaskin för att lägga upp ett par gardiner. Å då bjöd dom oss på mat. Grillat! Så gott!
Jo, just det vi har ju haft lite annat besök oxå. Sambos syster å hennes vän Annika var i stan å svirade i helgen, så dom var förbi här på en fika. Å senare på kvällen kom Ella å Jocke med deras lilla söta Tiger som föddes i mars. Dom bor i Australien annars, men är i Sverige å hälsar på. Gav bort en del kläder å sånt som Mijo vuxit ur. Kul att det kan komma till användning.

En liten kul nyhet oxå; sonen går numera helt själv. Inga jättelånga sträckor, men ungeför halva lägenheten har han klarat av vid ett par tillfällen. Så snart slipper man nog gå "dubbelvikt" runt, runt i lägenheten hela dagarna. Ingen är mer tacksam än min rygg...

Nu sova! Natti, nattiSambo "in action" vid symaskinen...Då var det dags ännu en gång

Jodå, det är nog så att vi blivit föräldrar till ett "öronbarn". Var på jourcentralen igår å mycket riktigt hade sonen åkt på öroninflammation igen.
Det började med lite snuva på söndagen som blev värre på måndagen å natten mot tisdagen bara skrek han så fort man la ner honom. Vid kloclan 1 på natten somnade han slutningen å sov till klockan 6. På morgonen verkade han lite piggare, dock fortfarande väldigt snorig. Men när det var dags att sova igen så vaknade han efter en kort stund å bara skrek... Samma sak på eftermiddagen. Kände att det nog ändå var läge att ringa doktorn. Å det var ju en himla tur att jag tog magkänslan på allvar. Så nu är det penicillin som gäller 3 ggr/dag i 5 dagar.

Har iaf lite goda nyheter oxå. Vi har nu köpt oss en "ny" bil. Sambo åkte till Örebro i måndags för att kolla på en bil vi sett på nätet. Tyvärr var det lite skumt med den bilen, bland annat massa papper som saknades, så sambo tog beslutet att strunta i den. Men när han ändå var i Örebro så tänkte han (å Pierre som oxå var med) att man kanske skulle kolla upp om det fanns nån mer bil som kunde vara av intresse när man ändå var där... Å efter lite letande på Blocket via mobilen så hittade dom en Ford Mondeo kombi (tror det var en 97:a) som kanske kunde vara nåt. Fullt utrustad med AC, abs-bromsar å airbag samt sommar å vinterdäck. 19.900 ville dom ha för den.
Så nu är bilen vår! Men vi fick den för 18.000 för skatten var inte betald... Hoppas nu bara att den håller att tag.
Har ingen bild på den för tillfället, men ska se om jag kan fixa en...

Däremot lite bilder på MijO:

Ber om ursäkt för att jag är så himla dålig på att uppdatera bloggen för tillfället, men det är så mycket annat just nu.
Klockrent!

Läste denna krönika precis å det är ju klockrent! Hade inte kunnat skriva det bättre själv.

"Jag vill sälja min unge" Läs FamiljeLivs-medlemmen Marias krönika!Idag är vår son till salu. Det är högstbjudande som gäller, men vi förstår om han är svårsåld, så vi kan tänka oss att skicka med en bonus - en ask oanvända öronproppar.


För att ingen ska känna sig lurad efteråt, läs produktbeskrivningen nedan noga.


SÖMN
Barnet sover sällan (läs aldrig) och om han till slut somnar så är det efter någon timmes kamp. Ibland sover han en liten stund och vaknar sedan igen för att börja om. Vissa nätter kan han vara vaken från 01.00 utan att sova igen förrän tidig förmiddag. OBS! Det betyder inte att han är pigg och leker snällt under vakentiden, han är extremt trött och orkar egentligen inte vara vaken.

ALLMÄN SKÖTSEL
Blöjbyte/påklädning är inget för mesiga köpare. Här krävs styrka, snabbhet och framförallt tålamod. Att ha åtta armar är heller ingen nackdel. (Öronpropparna kommer väl till pass här) Det är också en fördel om flera köpare delar på ansvaret och skötseln så att den som fixat blöjbytet kan duscha efteråt.

MAT
Egenskaper hos köparen gällande matlagningen är främst uppfinningsrikedom, snabbhet och precision. Här gäller det att snabbt laga/värma mat medan barnet hänger i byxbenen och gnäller.

Ett tips är att efter blöjbytet sätta ner honom på golvet, springa in i köket och snabbt plocka fram allt man behöver för matningen (det innebär att man får hoppa över duschen, men en dusch är ändå bortkastad, du kommer att bli så svett så många gånger under dagen ändå). När han hunnit ikapp finns det nämligen inget utrymme för att öppna lådor och kylskåp eller att ens flytta sig någon meter i sidled. För att få på haklappen krävs att man tänker rationellt och nyktert. Man kan nämligen luras att tro att man skadar det stackars barnet när hans vrål i själv verket bara är en protest mot att ha haklapp. Under själva matningen måste man underhålla/distrahera barnet för att lyckas få in någon sked mat då och då. Om han skulle råka rapa gäller det att vara snabb med skeden och samtidigt med andra handen parera väderkvarnsarmarna som ständigt snurrar framför hans armar.

Lyhörd och observant är också egenskaper som du själv tjänar på här eftersom det är smart att undvika "övermatning" när barnet inte vill ha mera. Han gapar nämligen av bara farten och när han inser att han är mätt kommer det lika snabbt ut igen, och passar man sig inte kommer man att behöva ännu en dusch. Efter matningen är det dags att torka bort de värsta matresterna ur era ansikten och efter den kampen kan det kännas skönt att sätta ner barnet på golvet en stund och sedan sätta sig själv bredvid och möjligen gråta en skvätt. Det kan hjälpa mot eventuell huvudvärk som är en vanlig biverkan och som ofta uppträder senare under dagen.

ÖVRIGT
Bara för att barnet sträcker upp sina armar mot dig och gnäller betyder inte det att han vill vara i din famn. så fort han kommer dit vill han nämligen ner igen och så kan man fortsätta ganska länge. (Positiv bieffekt här är effektiv styrketräning). Ibland kan ihållande gnäll avhjälpas genom att man sätter/lägger sig ner på golvet. Inte för att leka, men om man befinner sig i samma höjd och ägnar all sin uppmärksamhet på barnet kan det hända att han faktiskt kan leka en stund utan att gnälla samtidigt. Tro inte att du kan smyga med en bok/tidning och ta det lite lugnt där på golvet, nej allt du kan göra är att titta på när han leker.

KÄNDA BIVERKNINGAR
Du blir korkad. När han till slut somnar sitter du nämligen och skriver dumma blogginlägg istället för att själv passa på att få lite sömn.

Det är ingen dans på rosor

Känner mig som världens sämsta mamma! Sonen är inne i sin 10-månaders utvecklingsfas å är otroligt gnällig å kinkig. INGENTING är bra! Han skriker så fort man flyttar sig utom hans synfält, han klänger runt benen å kräver 100% uppmärksamhet. De få stunder då han trots allt kan leka själv, så är han på allting som han vet att han inte får röra. Dessutom är det helt omöjligt att få honom att sova på eftermiddagen. Nätterna sover han dock utan att vakna (äntligen), men det tar ju en evighet även på kvällarna innan han somnar. Ibland hinner klockan passera både 21 å 22 innan han ger med sig. Han totalvägrar!
Han har ju genomgått flera faser innan denna, men den här fasen är nog den värsta.

Sambo åkte iväg till Uppsala igår för att fira en kompis som fyllde 30. Mijo å jag var bjudna på kalas hos Loa som fyllde 1 år i torsdags. Klockan fyra skulle tårtan serveras. Kvart över tre hade Mijo fortfarande inte somnat. Han skrek å grät av trötthet å jag skrek å grät av ren frustration. Jag tänkte att "okej, vi skiter väl i att gå då". Hade ju ingen lust att dra iväg på kalas med en kinkig å övertrött unge. Men sen tänkte jag "vad fasen, varför ska jag sitta hemma å tycka synd om mig själv, vill han inte sova så slipper han väl då". Så vi drog iväg. Självklart somnar han i vagnen på vägen dit, men eftersom det blåste storm igår så hade jag inte någon som helst lust att gå omkring med homom tills han vaknade, så när vi var framme 10 minuter senare så väckte jag honom. Det var fullt hus! Massor av barn å deras föräldrar å massa presenter. Trots att sonen var hur trött som helst så gick det ändå bra.
Jag tänkte i mitt stilla sinne att han kanske somnar tidigare på kvällen när han sovit så lite under dagen, men själklart hade jag helt fel. klockan blev ändå över 21 innan han somnade. Halv 7 imorse var han vaken igen. Så det blir inte många timmars sömn per dygn just nu. Men fasen ska tydligen vara över om cirka 3 veckor... Tror ni jag längtar?!

/En utmattad morsa

Man ska inte ropa hej...

...innan man kommit över ån. Men jag har faktiskt en god förhoppning om att vi snart är över på andra sidan... Mijo sover faktiskt mycket bättre på nätterna nu. Inatt vaknade han första gången 05.50 å efter lite välling somnade han om igen å sov till 07.10. Hoppas, hoppas, hoppas.

Sambo är nu iväg med Mijo en sväng. Jag ska plugga körkortsteori å det är mycket lättare att göra det i en tyst lägenhet. Var bara tvungen att kika in lite på Blocket först... Vi letar "ny" bil. Sambo var ju å besiktigade Jettan i torsdags å det gick inte alls som vi hade hoppats. Tre stycken 2:or blev det. Främre avgassystemet måste bytas, likaså stötfångarna å balkarna på höger sida hade gjort sitt. Så det är bara att köra den till skroten. Inte värt att laga, det skulle gå på betydligt mer än vad bilen är värd. TRIST!
Någon som vet eller har en bra bil till salu???

Nä, nu har jag inte tid att sitta här mer, körkortsboken kallar.

RSS 2.0