"Skoltrött"

Puh! Att det är så ansträngande att plugga, det hade jag helt glömt bort... Kan ju iofs bero på 10 månaders sömnbrist. Eller att jag inte använt den delen av hjärnan det senaste året. Men framåt går det iaf. Både bilen å teorin...
Imorgon har jag dock lite ledigt från själva körningen. Hoppas bara att jag kommer ihåg allt jag lärt mig tills på torsdag då det bär iväg igen... Minnet är ju lite kortare än innan man fick barn...

Som vanligt är det ett tag sen jag uppdaterade bloggen, så självklart har det hänt en del, men jag kommer inte riktigt ihåg vad vi har gjort sen sist. Som sagt, minnet är inte vad det har varit...
Men i helgen var vi iaf runt å hälsade på lite vänner å bekanta. Lördagen spenderades hos Lena å Daniel (Pumba), kompisar till Sambo. Kollade in deras nya familjemedlem i form av en Felizia som föddes 18 april (om jag inte minns fel...). Sååå himla liten. Kan inte minnas att Mijo varit så liten, men det måste han ju varit... När man ser skillnaden mellan den lilla skruttan å vår busunge, så förstår jag inte vart tiden tagit vägen. Å allt som han lärt sig på dessa (nästan) 10 månaderna. Helt otroligt! Skönt att få lite perspektiv på saker å ting.

Söndagen åkte vi ut till Erika å Ilari i Askby på lite fika i gröngräset. Typiskt bara att det helt plötsligt började regna!

Å just det, vi har äntligen satt upp rullgardinen i Mijos rum å flyttat in hans säng där. Så numera sover han själv i sitt lilla rum. Eller sover å sover, han vaknar ju fortfarande flera ggr/natt å då flyttar vi över honom till vår säng. Men 1:a natten sov han faktiskt 6 timmar i sträck i sin säng. Jippie, tänkte jag, nu vänder det. Men inatt vaknade han som vanligt 100 ggr igen. SNARK! När ska han lära sig att somna om själv, utan välling??? Jag börjar ju jobba snart å då har jag ingen lust att få min sömn uppdelad i små vilopauser.
Tips mottages tacksamt! (Dock inga "skrikmetoder" för det är jag för blödig för). Eller är det nån som vet om det brukar bli bättre när dagis börjar???



Grattis i efterskott!

Har egentligen inte tid att sitta här just nu... Ska möta Madde på stan kl sju. Hon fyllde år för ett tag sedan, men jag hade ingen möjlighet att medverka på hennes fest (sambo hade redan bokat studentfesten då...), så jag tänkte istället bjuda ut henne på restaurang. Å idag ska det då äntligen ske. Inte alltid så lätt att hitta tid som passar båda, men bättre sent än aldrig heter det väl.

Hade kanonroligt på personalfesten för er som undrar... Dock satt "efterdyningarna" kvar i nästan en vecka (man är visst ingen ungdom längre). Men det är väl iofs bara ett bevis på att man haft en toppenkväll!!!

Var ute hos mor igår. Sambo bytte däck på bilen. Den ska besiktigas snart... Undrar hur det går?! Det kan ju vara så illa att det blir körförbud på skrothögen (kanske lika bra). Ska köpa ny bil har vi tänkt, men ekonomin tillåter inte riktigt det så länge jag går hemma å sambo pluggar, så vi håller tummarna för att vi iaf kan ha vår bil kvar tills bättre tider kommer.

Oj, oj time flies!

Påsken

Då ska vi se... Påsken var det, ja. Känns lite konstigt att skriva om den nu, men några rader får det nog bli iaf.
Skärtorsdagen blev det lite vin med Stefan hemma hos Camilla. Inget avancerat. Lyssnade på musik å diskuterade livet.
Långfredagen bar det av med hela familjen till Askeby för att gratulera Lea på 1-årsdagen "lite" i efterskott. En lära-gåbil fick hon av oss. Tror den var mycket uppskattad.
Påskafton blev det en längre tripp till Habo (utanför Jönköping) där sambos ena syster bor. Vi var bjudna på påskmat där. JÄTTEGOTT! Resan gick väl ändå ganska bra trots att det inte riktigt blev som vi hade tänkt (men när blir det det...). Vi tänkte att vi var smarta om vi åkte när Mijo skulle sova på förmiddagen så han slapp vara hysterisk hela vägen (det är ju sååå trist att sitta fastspänd i en bil). Å han somnade ju nästan på en gång. SKÖNT! Kanske sover han hela vägen, eller iaf nästan. Vi räknade med att det skulle ta cirka 2 timmar. Men när vi kört på motorvägen en bit så blir vi omkörda av ett gäng "hottade" bilar... Just det, Elmia-mässan! Å fler bilar kom å körde om, det var snart en hel karavan. Men när dom väl kört om så låg dom bara å "puttrade" i 110 (det är 120-väg). Lite tröttsamt! Inte lätt att köra om typ 20 bilar heller som ligger i baken på varandra. Så vid Östgötaporten bestämmer vi oss för att svänga av en stund, så kanske karavanen hinner iväg en bit.
Vi skulle aldrig ha gjort det... Naturligtvis vaknar sonen, efter att bara ha sovit 1 halvtimme! Så det var bara att lyssna på hans klagosång resten av resan. SUCK! Men fram kom vi iaf till slut. Sambos mamma å pappa samt mormor kom oxå hela vägen från Arboga. Inte så ofta Mijo träffar sina farföräldrar, så det var ju jättekul att dom kunde umgås lite.
Jag passade på att träffa en "gammal" klaskompis oxå. Hennes föräldrar bor i Habo, så hon passade på att åka dit så vi kunde uppdatera oss lite i varandras liv. Kul!
Hemvägen gick iaf bättre. Då slapp vi alla "Elmia-raggare" på vägarna å Mijo kunde sova hela vägen hem. Men när vi väl kom hem så blev han ju som sagt magsjuk... Himla tur att han iaf höll sig å inte kräktes ner hela bilen. Nu mår han bra igen!
Det var den påsken, det.

Idag ska jag på personalfest med Cloetta Center. Kvällen skulle visst börja med bowling på Strandgatan 2, sen vet jag inte vad som väntar... Hoppas det blir kul, har sett fram emot det.


Lea på sin bil


Mijo åker gräsklippare med pappa


Lek i sandlådan


Så kul att sitta i gräset...


Åker traktor


Spanar


Sitter i gräset (igen)


Mia, min gamla klasskompis

En snabbis...

Denna gång kom jag inte undan... Blev smittad av sonens magbaciller. Usch, fy å blä! Mår dock bra nu, fast lite matt är jag nog allt fortfarande å typ 2kilo lättare, precis vad jag behövde... NOT! Men, men bara att ta nya tag.
Har inte så mycket tid att skriva just nu. Sonen sover å jag har lite att hinna med innan han vaknar. Får återkomma vid annat tillfälle.

So long!

Inte nu igen...

Hade tänkt skriva om påsken, men sonen blev magsjuk inatt (igen), så någon sömn blev det inte mycket av... Så därför är jag som en vandrande vålnad idag, återkommer därför när vi mår bättre...

Time flies

Oj, det är visst över en vecka sen jag skrev nåt... SKÄRPNING!

Vad har då hänt sen sist..?
Jo, förra fredagen åkte jag till Åsa å stannade över natt. Sambo var kvar hemma med sonen. Vi kollade lets dance-finalen å käkade pizza. Så skönt att bara ta det lugnt.
Dagen efter var det sambos tur att smita hemifrån. Fast han tog det dock inte lika lugnt... Det var fest på universitetet (DÖMD), så han var lagom sliten på söndagen. Så då gick jag ner på stan å träffade Maria, så att sambo fick vila lite. Det blev dock en dyr utflykt... Köpte lite kläder till Mijo (bland annat en skinnjacka) å ett par nya jeans till mig då alla mina gamla jeans är för stora. Fick nästan en chock när jag upptäckte att jag nu är nere på storlek 25 i midjan. Måste försöka äta upp mig lite för annars är ju risken stor att jag snart får handla jeans på barnavdelningen...
Mijos nya jacka

På onsdagen var det dags att besöka frissan igen. Äntligen är mitt hår ljusare! Dock inte riktigt som jag vill ha det, men nästa gång når vi hela vägen.
Resultatet

På torsdagen skjutsade sambo ut mig å Mijo till Åsa. Tänkte att Mijo kunde leka av sig lite med Savannah. Men han var inte alls lika energisk som han brukar vara hemma, utan var helt lugn hela dagen. Fast så fort vi kom hem så var energinivån tillbaka på 100% igen.
Mijo å Savannah

Charmtroll

Sååå söta!

Går snart helt själv...

Sötaste!

Igår var det min tur att ha lite egentid igen. Åkte bort till Stefan å drack lite vin å snackade skit. Mycket trevligt! Lite seg idag, men det får det vara värt. Sambo tog iaf med sonen ut en stund idag, så jag har fått vila. Å nu är han iväg på nån fest hos hans kusin Tobbe som har flyttat till stan. Så jag ska nog faktiskt krypa ner i sängen nu. Godnatt!

Jag å Stefan



RSS 2.0