Det ena efter det andra...

Nu är sonen i princip frisk, men har nu istället kommit in i det 6:e utvecklingssprånget (kategorivärlden). Alla "symtom" stämmer...
*skriker oftare, är oftare kinkig, gnällig å på dåligt humör
*är glad ena stunden å skriker i nästa
*klamrar sig fast vid dina kläder
*vägrar att bli ombytt
*sover dåligt
*får vredesutbrott
*vill att du ska hålla honom sysselsatt
"De flesta barn kräver nu mer uppmärksamhet och inte ens lättskötta barn känner sig tillfreds med att bli lämnade ensamma. Vissa krävande små personer (MIJO) känner sig inte nöjda förren mamma eller pappa ger dem all sin tid. De vill ha deras odelade uppmärksamhet och att de ska titta på dem medan de leker. Vissa blir ännu besvärligare så fort mamma eller pappa intresserar sig för något annat, som om de vore svartsjuka." (Ur Växa och upptäcka världen)

Så man kan väl lugnt säga att det är fullt upp här. Sonens tidigare rutiner har nästan helt "försvunnit". Han VÄGRAR sova å är helt ur gängorna. Igår somnade han vid 22 på kvällen. Så det verkar inte bättre än att vi är tillbaka på ruta 1 igen... GE MIG STYRKA!

Lördag å söndag överlämmnar jag dock kinkandet till sambo. Jag ska jobba på Chokladfestivalen hela helgen. Fast på lördag skulle nog sambo å Figga komma förbi å smaka lite på godsakerna...

Jag får nog återkomma med en uppdatering efter helgen. Måste försöka hinna med lite annat nu när Mijo för en gångs skull sover.


"BIBELN"
 

Ska det aldrig ta slut?

Igår var sista dagen på Mijos penicillinkur. SKÖNT, tänkte jag...
Vid 11 kom mamma å Bengt. Dom skulle agera barnvakt medan sambo jag drog till Ikea för att handla lite möbler å dylikt.
Vi köpte 1 nytt vardagsrumsbord, 2 sängbord, 1 stor svart matta till hallen, 2 svarta badrumsmattor+handdukar, 1 badrumsskåp, 3 gardinstänger, 2 vitrindörrar till vår ena bokhylla å en hel drös med värmeljus. Nota: nästan 5000 kronor. Sen for vi vidare till K-Rauta för att inhandla nya borr å expander-plugg. Det blev även 1 duschdrapperi å en ny mopp.
När vi kom hem igen informerade mamma oss om att Mijo hade kräkts ner både henne å sig själv...
Jaha, kanske hade han bara ätit lite mycket resonerade jag. Men så var ju tyvärr inte fallet blev jag varse när jag senare gav sonen en flaska välling. ALLT kom upp igen! Det sprutade som en fontän. Å så fortsatte det sedan hela kvällen. Allt som han drack eller åt kom upp lika fort igen. Gav honom vätskeersättning, men även det kom upp... SUCK! Så idag har tvättmaskinen gått varm här hemma.
Fast trots att sonen var sjuk (igen), så fick vi ändå möblerna ihopsatta å en del andra möbler nerburna till förrådet. Tack Sara å Pierre!
Idag mår iaf pyret lite bättre. Han har inte kräkts, men nu kommer allting ut den andra vägen istället, som gul rinnande buljong. Groose!!!
Å idag har vi faktiskt oxå fått en del gjort. Spegeln i hallen hänger nu på plats å vår nya hatthylla är ihopskruvad (fast ännu inte upphängd). Jag lägger ut bilder på nya lyan när allt är klart å vi är nöjda med resultatet. Det kommer nog dock dröja ett tag... Sonens rum ska ju målas å 1000 andra småsaker ska fixas å inhandlas... Så håll ut, det gör vi=)

Vårt nya soffbord


Badrumsskåpet
(Vi hade redan ett, men behövde ett till)Nu är jag vaken

Sådär ja, nu är sonen på bättringsvägen å jag har fått sova hela natten då sambo tog hand om Mijos nattliga uppvaknanden. Tack så mycket!
Men vilken pärs det har varit, PUH! Hoppas verkligen att det här var 1:a å sista gången som sonen åker på öroninflammation. Fast då jag själv var "öronbarn" som liten så tvivlar jag ju på det... Men nästa gång kanske han iaf slipper att drabbas på natten. Dock så hade det nog kunnat undvikas denna gången...
Jag märkte redan under dagen att vår lilla busunge var extra gnällig å kinkig, så jag ringde vårdcentralen å fick en tid hos Mijos doktor på eftermiddagen. Erika, som tog hand om Mijo under tiden vi flyttade i söndags hade åkt på halsfluss, så jag hade ju mina misstankar att sonen kanske hade drabbats av samma sak.
Sambo tog sonen till doktorn (jag hade inte duschat å kände mig inte så fräch då jag själv är jätte förkyld), men kom tillbaka med goda nyheter; Mijo var inte drabbad av halsfluss, bara förkyld. Så skönt, tänkte jag. Enda tills han vaknade vid 23-snåret på kvällen... Jag gav honom välling å trodde att han som vanligt skulle somna om. ICKE! Han grät å snörvlade å snorade. Vi gav alvedon å nässpray, vaggade å vyssjade. Ingenting hjälpte! Å Mijo blev bara mer å mer ledsen. Vid 2 somnade han till slut av ren utmattning. Vi satte honom i vagnen, tänkte att han kanske skulle ha lite lättare att andas då. Klockan 3 vaknade han igen å grät ännu värre. Vi "spolade" näsan med koksalt å visst andades han bätte, men inte slutade han skrika för det. Ringde sjukvårdsupplysningen, men dom sa bara att vi skulle avvakta till morgonen å då ringa bvc. Så vi fortsatte att försöka få sonen lugn. Det gick INTE! Han bara skrek å skrek, hysteriskt. Vid 5 ringde jag sjukvårdsupplysningen igen å sa att "nu går det inte längre, vi orkar inte mer, jag tror han har öroninflammation". Efter lite diskussion ringde hon slutligen till barnjouren på sjukhuset å kollade om vi kunde komma och det kunde vi.
Läkaren konstaterade att  sonen mycket riktigt hade en dubbelsidig öroninflammation å han fick penicillin å mer alvedon. Äntligen blev han lugn!
Jag sa till sambo att det var konstigt att inte läkaren hade sett något i Mijos öron tidigare på dagen, men då säger sambo; "han kollade aldrig i öronen..." VAAA???? Han kollade inte i öronen???? Vad är det för jädra doktor? Hade god lust att ringa upp honom å berätta att han missat en dubbelsidig öroninflammation pga sin nonchalans. GRRR!
Så kanske hade vår sömnlösa natt kunnat förhindras...

Nu måste jag stryka min skjorta, för jag ska snart iväg å jobba... SNARK!

Jag återkommer...

Flytten har gått bra, men sonen har åkt på dubbelsidig öroninflammation, så inatt har vi inte sovit en blund. Gav oss iväg till sjukhuset klockan 6 imorse (då hade Mijo skrikit i princip hela natten), så jag återkommer när orken och energin kommit tillbaka.

Vem är det i kassen?

Mer vild än tam

Jodå, det håller i sig. Sonen somnar runt halv 7 på kvällarna. Fast sen vaknar han ju desto fler gånger under kvällen/natten. Suck! Får hålla tummarna för att det ger med sig snart. Å så har vi ju det här med dagsvilan... Han sover ju bara cirka 30 min/gång (2 gånger/dag), vilket är alldeles för lite. Han bör sova 1-2 timmar/gång. Enligt boken "somna utan gråt" ska man få barnet att somna om, om det sovit mindre än en timme, men det är lögn i hel*ete att få vår lilla son att falla tillbaka i nån sömn. Har testat allt; välling, vagga, lägga honom bredvid mig i sängen... INGENTING funkar! Vad ska man göra då???
Konsekvensen av hans bristande sömn under dagen resulterar ju i att han framåt 16-17-tiden är måttligt kul att ha att göra med. Men vi vill inte låta honom sova då, för då resulterar det i sin tur att han är vaken halva natten. Man kan väl kalla det moment 22...

Här är iaf sonens nya rutiner;
Vaknar runt 7
Äter gröt
Välling vid 9-9.30
Sover
Mat 11.30
Sover 13.30
Välling 14.30
Gröt 17.00
Välling 18.30
Sova

Jag känner mig helt slutkörd! Mijo tar för tillfället all min energi. Han är mer vild än tam, den ungen. Han ska vara på precis ALLTING å är inte still 1 sekund.  Han "pratar" ständigt, eller rättare sagt gapar, med väldigt hög decibel. Risken för tinnitus är optimal...
Å så har han börjat ställa sig upp mot allting; soffan, bord, stolar, väggar, sängen, ugnen... Å så plötsligt får han för sig att han ska gå därifrån å kastar sig handlöst rakt ut. Å eftersom han inte kan gå (fast han tror det), så faller han rakt ner i golvet med ett illtjut. Men inte lär han sig för det. 2 sekunder efter att man tröstat å släppt ner honom så är han på det igen... Envisa barn! Funderar på att köpa en hjälm=)
Erika kommer att ha att göra på söndag. Vi lämnar Mijo där under tiden vi flyttar. Stackars henne, hon har ju Lea att ta hand om samtidigt oxå... LYCKA TILL!

Nu är i stort sett hela lägenheten nerpackad. Känns skönt! Sambo får ta det sista på lördag. Mijo å jag åker till Erika då å stannar över natten, så slipper vi köra ut Mijo dit på söndag morgon.

Imorgon kommer dom å besigtigar lägenheten, hoppas att det ska gå bra. Vi har ju målat en del...

Igår kom Sara å Pierre förbi en sväng. Med semlor! Gott, gott. Tack så mycket!

Törstig! Måste ta ett glas juice.


En gång är ingen gång...

...men två gånger är en vana. Är det inte så man brukar säga? Jag hoppas verkligen att det stämmer, för nu har pyret somnat kl 18.30 TVÅ KVÄLLAR I RAD!!! Han har iofs vaknat flera ggr efter det, men ändå, det känns som det är på väg åt rätt håll.

Träffade mamsen en sväng igår. Det blev en runda på stan för hon skulle köpa present åt gubben som fyller år idag. GRATTIS BENGT! Sen kom hon med in en stund innan Bengt kom å hämtade henne.

Såg 2:a avsnittet av "Familjen Annorlunda" igår oxå. Hur fasen orkar dom??? Man kanske inte ska gnälla så mycket ändå...

Nu är det visst nån som pockar på uppmärksamhet här...
So long!

Myrsteg

Äntligen sover Mijo. En hel halvtimme tidigare än vanligt... Men man ska väl vara glad för det lilla. Försöker ju rucka på dagsvilan, men det är fasen inte så lätt. Får göra ett nytt frest imorgon.

Har faktiskt lyckats få en hel del gjort idag. Sambo tog med Mijo ut å lunchade med Sara å Pierre, så då passade jag på att packa ner hela det ena badrummet å städade det, packade ner tavlor å krukor å skruvade ner nyckelskåp, vinställ å skoskåp. Skruvade även ner hyllorna i köket å spacklade igen hålen. Ska nu bara måla om väggen oxå...
Hoppas på att få lite gjort imorgon oxå om inte sambo är allt för sliten efter kvällens whiskey-mässa.

Träffade som sagt Kristin en sväng igår. Vi bestämde oss för att gå å luncha på Claras. Men det blev en snabb lunch... Sam, hennes son ville inte alls att mamma skulle sitta på ett cafe, utan skrek konstant i högan sky. Efter typ en halvtimme orkade inte Kristin (och förmodligen inte resten av gästerna) med sonens tjutande längre, så hon lämnade sin nästan orörda lunch å gick. Snopet, men så kan det vara. Ska ses en annan dag istället.

Nu ska jag försöka varva ner lite efter sonens kvällshysteri.

Natti!


Tittut! Sonen i sitt esse en sen kväll


Vill absolut inte sova


Vill mycket hellre spela piano...


...å vara på ALLT som man inte får röra

Vid gott mod!

Igår kom boken som vi beställt; "Somna utan gråt". Den verkar kanon! Har redan hunnit läsa nästan hela. Så jag är vid gott mod när vi nu ska försöka få ordning på sonens sömn. Det är en långsiktig "lösning", så det är inget som man ändrar på över 1 vecka eller så. Den handlar väldigt mycket om barns rutiner och  vikten av dessa, så det är ju ingen utpräglad metod som man ska följa till punkt och pricka, utan man sätter upp rutiner å liknande efter familjens och barnets behov och mönster. Sedan gäller det bara att följa dessa. Tror det ska funka bra.

Nu närmar sig flytten med stormsteg. Bara lite drygt 1 vecka kvar... PANIK! Tyckte vi var i fas för några dagar sedan, men nu känns det som att tiden springer ifrån oss. Å nu i helgen finns det ju inte så mycket tid till packning eftersom sambo ska iväg på whiskey-mässa (igen). Å nästa helg flyttar vi... Under veckan som kommer så är det inte heller lätt att hinna med så mycket pack, eftersom sambo då är i skolan hela dagarna å kommer inte hem innan klockan 17.30 på kvällarna. Å då är det ju tänkt att Mijo ska börja sina kvällsrutiner, så då är det lite fel tid att sätta igång å packa.
Men det måste lösas på nåt vis. Får nog ta en diskussion med sambo om det hela.

Hepp, nu har jag inte tid att sitta här längre. Skulle eventuellt träffa Kristin idag, så måste försöka få på mig lite smink å fixa håret.
Frustrerande

Det gick inget vidare med sovmetoden igår. Sonen var alldeles för trött. Tror att det kanske är det som är problemet, att han hinner bli för  trött när vi börjar nattningen.
Måste försöka rucka på sovtiderna dagtid (hur nu det ska gå till...). Som det är nu så sover han för tidigt på eftermiddagen. Redan vid klockan 2 börjar han bli trött å gnällig. Så det brukar ju sluta med att han sover i den vevan. Det i sin tur gör ju att han börjar bli trött igen vid 5-tiden. Men då vill vi ju inte lägga honom för natten, utan håller honom istället vaken eftersom han brukar äta gröt runt den tiden. Så vid 7-snåret börjar han istället bli övertrött å då är det bara att vänta ut honom tills han "stupar i säng" vid 10-hugget. SUCK!

Så här kan en normal dag se ut (variationer förekommer):
Vaknar vid 7-8
Äter välling vid 8-9
Somnar runt 10 (oftast med hjälp av välling) å sover 1-1/2 timme
Äter mat någongång vid 12 (1 burk)
Somnar runt 14 (oftast med välling) å sover då bara nån halvtimme (oftast)
Äter välling vid 16 ungefär
Gröt vid 6-snåret
Sen brukar vi prova med välling några ggr under kvällen för att försöka få honom att sova, men oftast tickar klockan iväg till 22 innan han somnar...
Vaknar sen 1-2 ggr/natt å äter då oftast välling för att somna om.

Någon som har några tips???"Slumra in, lille vän, nu så är det läggdags..."

Sonen har ju så svårt att komma till ro på kvällarna å det tar en evighet innan han somnar. De senaste kvällarna har han slocknat vid 22-hugget, fast han varit trött sen klockan 20. Mycket påfrestande!!! Å det blir ju inte direkt lättare att få honom att sova när man själv är helt utslagen å tålamodet tryter...
Så nu ska vi ge oss på en "sovmetod" som kallas Tassmetoden (http://www.familjeliv.se/Forum-3-23/m29293259-6.html). Har läst om den på familjeliv.se å den verkar mer human än dom metoderna som går ut på att barnet i stort sett ska skrika sig till sömns. Skulle aldrig klara av att fullfölja en sån metod.
Så nu gäller det att vara konsekvent! Får väl räkna med några kämpiga kvällar/nätter framöver. Men i längden hoppas jag att det kommer löna sig.
Ska försöka uppdatera hur det går. Har även beställt boken "somna utan gråt". Kanske finns det några bra tips å trix däri oxå som man kan använda sig av.

Jag längtar sååå mycket tills vi flyttar. Är såååå trött på det här huset! Eller rättare sagt på alla störande ljud. Igår tex. vid 14-tiden när jag precis lyckats få Mijo att sova, så sätter dom igång att borra igen sopnedkastet i trapphuset. Hela kåken skakade! Å naturligtvis vaknar Mijo av oljudet. Tack för den! Sen dröjde det enda till klockan 17 innan han somnade om. Å då börjar någon annan idiot att hamra på bakgården!
När jag sedan skulle gå å lägga mig vid 22.30 (astrött), då börjar grannen se en film med volymen rejält uppdragen. Inte lätt att sova då. Till slut fick jag stoppa in ett par obekväma öronproppar för att överhuvudtaget ha en chans att kunna somna. 
Stackars Henrik å Kristin som ska överta vår lyhörda lya...

Nähä, nu måste jag ta tag i lite saker här hemma.


Utmanad

Jag har blivit utmanad av min vän Kicki.
Utmaningen går ut på att man ska länka till den person man fått utmaningen av: http://eklundens.blogg.se/.
Därefter ska man berätta 7 sanningar om sig själv.

1. Jag är livrädd för allt som smäller; raketer, ballonger, knallpulverpistoler etc. Håller mig inomhus varje nyår och deltar inte gärna på barnkalas där ballonger finns i omlopp.
2. Jag badar aldrig utomhus och skulle aldrig få för mig att lägga mig å sola bland folk. (Fast sen jag fick mitt cancerbesked så solar jag iofs inte överhuvudtaget.)
3. Jag är sjukt morgontrött! Det har vid ett par tillfällen till och med hänt att jag ringt jobbet å sjukskrivit mig pga. att jag inte tagit mig upp ur sängen. ILLA, jag vet...
4. Jag kan inte kräkas(?). Saknar tydligen den förmågan av någon anledning. Fast illa kan jag må, minsann...
5. Jag slänger allt i min väg. Avskyr att ha saker liggandes som "aldrig" används. Så någon hamster är jag då inte, till skillnad från min mor och sambo.
6. Jag hade napp väldigt länge som barn. Slängde den när jag började i 2:a klass, då det inte var populärt att jag "tuttade" på skoltid. Det var traumatiskt...
7. Har svårt att ta till mig kritik. Både positiv och negativ...

Sedan ska utmaningen skickas vidare till 7 personer:

Jag har valt dessa:
http://www.deepmaro.blogspot.com/
http://withlicencetochill.blogspot.com/
http://mammatillen.blogspot.com/
http://bloggmamma.bloggagratis.se.
http://livetsomfisk.blogg.se/
http://livifarsta.blogspot.com/
http://elegi.blogg.se


Till sist är det bara att meddela att de blivit utvalda.RSS 2.0