Snart mat..?

Väntar på maten som just nu befinner sig i micron. Lilleman snusar i vagnen, så jag hoppas jag hinner äta innan han vaknar igen. Har varit på bvc idag. 3680g är Mijos nya vikt. Den går stadigt uppåt så barnmorskan tyckte inte vi behövde komma nästa vecka. Fick en tid veckan därpå istället.

Var ute hos Åsa häromdagen. Resan dit gick kanon, men under hemresan fick pyret ont i magen å skrek i högan sky. Stackar'n!

Igår var det lugnt. Mamma kom hem från kryssningen, så nu är vi billösa igen.

Å nu vaknade visst Mijo, så jag får nog äta min mat lite senare... SUCK!

Svetten lackar

Hur ska jag kunna sova i denna hetta? Har iaf lyckats söva den lilla. Han har sovit som en stock nästan hela dagen idag. Antar att värmen kan ha en del i det.

Har som sagt haft besök av familjen Rosdal idag. Å så kom Emelie förbi på sin rast. Trevligt med lite sällskap. Mamsen var förbi å lämnade bilen när besöket hade åkt, så vi körde hem henne så hon slapp gå... Svängde förbi mammas väninna på vägen å visade upp pyret. Han var snäll på vägen dit, men när vi skulle åka hem blev han akut hungrig, så fick stanna till å mätta hans hunger lite. Sen gick det finemang resten av resan.

Imorgon har vi inga hembesök inbokade, men däremot åker vi nog ut å besöker Åsa m familj istället. Om Mijo samtycker vill säga...

Ska nog försöka söva mig själv nu. Är grymt trött, så det enda som står i vägen för min sömn är värmen. Ska nog lyckas besegra den!


Bäst att passa på

Har fått mat idag oxå. Min kollega Alex kom förbi med mat från Wokhörnan. Tack så mycket! Alltid trevligt att nån tänker på en stackars hungrande mamma. Å Mijo somnade under lunchen, så jag kunde äta i lugn å ro.

Snart kommer sambos syster m familj å besöker oss. Stackars dom som måste sitta instängda i en bil i den här värmen. Hoppas dom har AC...

Ska nog passa på att röja upp lite här hemma nu när pyret ligger å slummrar. Får väl se hur länge det varar... Antagligen kommer han snart att slå upp sina små blå igen. Skynda, skynda!!!


Ingen John Blund i sikte...

Jag hann! Äta klart igår alltså. Det är 1:a gången på länge som jag blev mätt. Idag har jag ännu inte ätit. Pyret vill inte sova å sambo drog iväg å badade, så jag känner mig lite låst här. Förstår ju att han vill komma iväg lite, men det är inte så kul för mig att bara sitta här när Mijo vägrar sova å jag är hungrig. Han lovade iaf att kompensera mig när han kommer hem.  Funderar på att be honom att hämta mat på Stångebro gatukök. Det skulle sitta fint med lite fet snabbmat...

Imorgon kommer mer av sambos familj på besök. Det blir i form av syster Lotta med man å barn. Har inte träffat dom sen sambo fyllde 30 förra året, så det ska bli kul att se dom igen.

Mamma Mu ska åka på kryssning nästa vecka. Vi ska vara "bilvakt" då. Kanske kan vi passa på att hälsa på Åsa å Patrik. Det krävs ju en bil för att ta sig ut till dom. Får väl se vad bebis tycker om den iden.








Kommer jag hinna..?

Var på bvc i torsdags å vägde å mätte lillen. Han hade lagt på sig lite så det är ju skönt att veta att amningen ger resultat. Han väger nu 3475g.

Igår var Mijo ovanligt lugn å snäll, så jag lyckades komma iväg till Storans uteservering där jag träffade Erika, Lea, Ida å Anna. Pyret låg å sov så sött i sin vagn. Skönt att få komma ut å vara lite social för en gångs skull. Vet inte om det är värmen som gör honom slö eller om han har kommit in i nya vanor. Skulle iaf bli himla tacksam om han ville sova lite mer i fortsättningen. Även jag behöver ju tid till att äta å sova lite. Känns som jag håller på att tyna bort helt. Väger nu betydligt mindre än jag gjorde innan graviditeten. Mijo "suger musten" ur mig med sitt ständiga ätande... Men det är klart grabben ska äta så han blir stor å stark. Bara jag inte försvinner helt.

Men idag ska jag nog få i mig lite mat iaf. Lillen sover nu å sambo står vid spisen. Förhoppningsvis sover han tills jag hunnit tömma tallriken. Jag håller tummarna...

Fullt hus

Det blev mycket besök igår. Först var mamsen å morbror med fru här. Sen kom Pumba å Lena med sin "lille" son Gabriel å sist men inte minst dök Christopher upp. Å idag kikade Patrik förbi. Vi gick ner på stan å käkade glass i hettan. Svängde förbi hemma hos Erika på vägen hem oxå. Å imorgon kommer kusin Figge å hälsar på oss.

Igår kom skrivaren som sambo beställde i fredags kväll. Så nu kan vi skriva ut foton på vår lilla son. Mamma ville gärna ha några eftersom hennes mobil är från typ stenåldern, så hon kan inte ta emot bilder på den. Skickade iväg några med posten idag iaf. Dom blir helt okej faktiskt. Å jag tror att det blir lite billigare än att gå till någon fotobutik å skriva ut dom. Å grejen är ju den att man ändå aldrig gör det. Men nu kan vi "framkalla" korten hemifrån. Himla smidigt!

Ska till bvc imorgon å väga pyret. Får hoppas att han har lagt på sig lite. Han äter ju typ jämt, så det vore himla konstigt annars. Fast man vet ju iofs inte hur mycket han får i sig.

Mitt hår växer som ogräs. Skulle behöva gå till frissan å kapa av lite. Men hur ska det gå till? Får nog kanske testa å ge Mijo flaskan, så hans far kan ge honom käk under tiden jag är borta. Ska konsultera bvc imorgon å se vad dom säger. Men det ska väl inte vara några problem. Annars kommer jag snart att se ut som en förvuxen trädgård i skallen.





Schh, Mijo sover

Pyret sover så jag hann ta en dusch innan mamma, morbror å hans fru kommer på besök. Magen verkar inte krångla lika mycket längre heller, så nu är han en glad bäbis igen. Hoppas bara det håller i sig...

Träffade Emelie å Kim igår. Å Gabbe svängde förbi med en liten present till Mijo. Sen var vi en sväng på jobbet oxå. Där var allt sig likt. Sååå skönt att man slipper jobba. Vissa turer är verkligen inte roliga på det nya schemat. Börja kl 16 dag ett å sluta kl 21 dag två, USCH! Stackars kollegor...

Kanske bäst att jag fixar iordning mig lite nu oxå innan Mijo får för sig att han har sovit klart.



Du har plats 109 i kön...

Sitter i försäkringskassans telefonkö. Alltid lika lång kö när man än ringer. Man undrar ju om hela Sveriges befolkning dagligen ringer dit. SUCK!

Mijo sover för en gångs skull. Han har varit lite gnällig de senaste dagarna. Tror det kan vara magen som krånglar lite. Stackar'n. Köpte "magdroppar" på apoteket igår så vi får väl hoppas att det hjälper.

Delar av sambos familj var här å hälsade på igår. Det gick bra, men Mijo var helt utpumpad på kvällen. Han hade ju knappt sovit nåt på hela dan, så han var nog lite övertrött. Han somnade till slut iaf å även jag fick några timmars sömn.

Snart har nog den närmaste kretsen varit här å hälsat på, men några eftersläntare väntar vi fortfarande på. Men dom kommer när dom kommer... Välkomna är ni iaf!


Snabbare än tåget

Sambo ringde taxi kl 22.04. Kl 22.40 föddes Mijo.
Datum: 6/7 2008 (1 vecka innan beräknat datum)
Vikt: 3110g
Längd: 49cm

Allting gick bra, men det blev ju minst sagt lite stressigt... Fast det känns skönt att man slapp ligga på sjukhuset i flera timmar å ha ont. Klarade av den biten hemma. Å så himla ont tyckte jag nog ändå inte att det gjorde. Förens vattnet gick kl 22, sen gjorde det grymt ont. Men jag behövde ju som sagt var inte lida särskilt länge...

Kom hem i tisdags (8/7) och bor nu mer eller mindre i soffan. Det är en hungrig krabat som nästan ständigt äter. Särskilt trött av sig är han inte heller, men jag är desto tröttare. Får ibland sova någon timma eller två. Mijo passar på att sova när han äter. När man lägger ned honom vaknar han oftast igen å hela proceduren börjar om. SNARK!

Ja, mina dagar (å nätter) ser i stort sett likadana ut nuförtiden. Man sitter där man sitter så att säga. Har dock varit utanför dörren vid ett par tillfällen. I torsdags var vi på sjukhuset x2 för att först kolla hörseln å sedan gå på återbesök på BB. Igår tog jag med mig Mijo ut på en promenad runt ån. Men det var så gräsligt varm så vi vände halvvägs. Än så länge verkar han gilla att ligga i vagnen iaf. Fast det är ett himla bök att kånka ner vagnen för alla trappor varje gång. Får väl se det som träning. Men jag har iofs redan tappat alla mina graviditetskilon (hela 7kg) å kommer i mina "gamla" jeans igen, så någon träning behöver jag knappast.

Lite besök har vi oxå haft. Vänner, kollegor å familj har varit förbi å grattat med presenter å fika. Tack så mycket! Å till er som ännu inte varit här; Ni är varmt välkommna!

 
MIJO






Samma gamla vanliga...

Det händer ju inte för mycket i vardagen för tillfället. Alla dagar (och nätter) ser i stort sett likadana ut. På dagarna går man omkring i lägenheten å såsar å på nätterna ligger man å vrider å vänder på sig tills man efter ett antal timmar faller in i nån slags dvala. Men man lär väl snart ha fullt upp...

Ingenting på tv ikväll å jag har snart löst klart den senaste korsordstidningen. Man skulle kunna tro att jag har blivit pensionär. Å det är nästan så att man känner sig som en ibland.

Imorgon har jag iaf några aktiviteter inplanerade. Först ska jag till frissan å sen till barnmorskan.
Skulle inte förvåna mig ett dugg om bebis bestämmer sig för att komma inatt bara för att jag ska till frissan imorgon. Skulle kännas lagom kul att tvingas gå omkring med utväxt å slitna toppar under ytterligare en period, innan man skulle ha möjlighet att boka in en ny tid. Måste därför se till att göra håret lite ljusare imorgon, så man slipper störa sig på utväxten sen. Håller tummarna för att det blir bra.

Zombie

Känns som jag inte har sovit på 100 år. Det är helt omöjligt att komma till ro. Antingen är ställningen obekväm annars är det något irriterande ljud som jag ligger å stör mig på. Tidigt i morse (vid 0530) vaknade jag av att ett helt gäng fiskmåsar höll hov utanför sovrummet. Någon hade glömt att fälla ner locket på soptunnan som står utanför, så dom hade stort kalas med matrester som huvudrätt. Om jag bara hade haft ett hagelgevär...

Än så länge har jag inga planer för denna dag. Antar att det blir ganska lugnt (som vanligt).
Igår lunchade jag med Christopher å Emelie å senare på kvällen var jag hemma hos Stefan å snackade skit.

Måste ju passa på å gratta Erica å Ilari till nya huset oxå: GRATTIS! Ni kommer att trivas kanon! Jag tjingar gästrummet på en gång. Så kan bebisen å jag insupa lite lantluft i höst.

Tror jag ska gå å koka mig lite gröt...


Jädra fågelskrälle

RSS 2.0