SEMESTER!!!


Nu är det riktigt nära...

1 arbetsdag kvar... Sen SEMESTER!!! Å det är inte direkt någon monstertur vi talar om den sista arbetsdagen. Bara en kort pendelsväng, med betoning på kort. Jag börjar vid 05 å slutar igen vid 09. Å sen hägrar då 4 veckors ledighet!

Midsommar kommer i år att firas ute i Stråkens hus. Ni kommer ihåg det där jättestora huset... Kan knappast bli bättre.

Vi har inte planerat in så jättemycket under vår semester i år. Det kommer iaf att bli en tripp till Arboga för att hälsa på Mijos farmor och farfar. Tänkte samtidigt besöka Eskilstuna Zoo oxå.
8 juli blir det som jag tidigare nämnt Winnerbäck! Å någonstans i den vevan kommer vi att fira sonens 2-års dag=)
17 juli blir det oxå kalas. Maria firar då sin 40:e födelsedag med stor fest i Klockrike.
Ja, det är väl så agendan ser ut för tillfället. Men den kommer med all säkerhet att fyllas med mer aktiviteter under semesterns gång.

Lovade ju att jag skulle återkomma med betyg på filmen som vi såg i lördags, Shutter Island. Jag tyckte inte att den var någon höjdare faktiskt. Ger den bara 2 plus. Väldigt skum film.

Däremot kan jag rekommendera en bok som jag läser nu. "Alltid vid din sida" med Ann Rules

Ann Rule är kriminalpolisen från Seattle som blev bestsellerförfattare med böcker om uppmärksammade mordfall som specialitet.

I den här boken relaterar hon ett mycket uppmärksammat rättsfall i Texas i slutet av 1990-talet. Huvudpersonen är en ung kvinna som föder två döttrar i ett äktenskap som utvecklas från idyll till inferno. Den man hon gifte sig med var en karismatisk svärmorsdröm och dessutom mycket framgångsrik i affärer, den man hon mötte i den äktenskapliga vardagen var ett monster till sociopat som misshandlade, förnedrade och hotade henne till livet.

Hennes helvete fortsatte tio år efter deras skilsmässa och hon bad sin syster att ta kontakt med Ann Rule om något verkligt drastiskt skulle inträffa. När hennes svårt sargade kropp påträffades av polisen bestämde sig Ann Rule för att rekonstruera den unga kvinnans liv och död. Den äkta mannen greps och dömdes så småningom för att ha hyrt den yrkesmördare som utfört dådet.

Vilka sjuka människor det finns. Jag hoppas att ingen i min närhet (eller någon annan heller för den delen) någonsin råkar ut för en sådan man. Det skär i hjärtat varje gång jag läser i boken, men ändå kan jag inte sluta läsa.Igår sov inte Mijo lunch... Det var så fint väder, så vi gick ut efter lunchen istället. Tänkte att han nog borde klara sig utan middagsvilan. Å det gjorde han. Ända till klockan 14.30...
Vi kom tillbaka in straxt innan två. Sambo skulle åka å jobba. Han åkte. Mijo grejjade i vardagsrummet. Jag gick iväg till badrummet. Kom tillbaka en liten stund senare å då har sonen däckat på mattan. Det gick inte att väcka honom. Vid 16.30 började han till slut piggna till igen. Trodde att han pga. den sena tuppluren skulle hålla hov hela kvällen, men han somnade faktiskt vid 20.30 å sov till 07.30 i morse. Han var nog trött, kraken.

Ett fyrfaldigt leve för brudparet!

Har varit i Västerås idag. Skulle från början åkt pendel hela natten å slutat kl.02. Men under veckan ringde min personalplanerare Pia å meddelade att jag istället skulle åka till Stockholm fram och tillbaka å igår ringde hon återigen å sa att det blivit ändrat ännu en gång, så jag hamnade ju då slutligen i Västerås. Inte mig emot. Hade inte velat åka till Stockholm idag precis...Det är ju inte varje dag som Sveriges kronprinsessa gifter sig. Kan bara tänka mig hur fullt det måste varit på tåget dit idag.

Kom hem igen vid halv tre. Då packade familjen ihop sig å gick över till Maria å Anders å Mijos kompis Loa
för att avnjuta lite skumpa å snittar å kolla på när brudparet sa JA till varandra. Vackert var det! Men jag känner dock att det varit lite väl mycket hysteri kring bröllopet, vilket gjort mig lite smått avtrubbad över det hela. Fast det är klart, det är ju en historisk händelse å jag önskar dom all lycka i livet.

Snart blir det filmkväll här hemma. Väntar bara på att John Blund ska svänga förbi hos sonen först.
Shutter Island heter filmen som vi tänkte se. Det är en dramathriller från 2010. Har ingen aning om vad den handlar om, men jag återkommer med betyg i nästa inlägg.

Imorgon blir det Västerås igen. Tjatigt? Bara lite... Fast jag ska inte klaga, för jag kommer säkert att sakna tågåkandet när jag börjar på nya jobbet...

Å en liten parentes... Är inte Kronprinsessans man, Daniel, lite lik Robert i Boxer reklamen?

Jag tycker nog det finns en viss liket...


GRATTIS på bröllopsdagen!

Stockholm

Sol idag. Kors i taket! Har nästan känts som höst de senaste dagarna. Regn å blåst.
Ska snart bege mig av till jobbet. Blir en sväng till Sala för att slutligen hamna på hotell i Eskilstuna. Typiskt, när det är så fint väder. Men, men snart semester!

Sambo å jag spenderade helgen (lör-sön) i Stockholm. Linus, en kompis till mig fyllde år, så vi passade på att slå 2 flugor i en smäll. Kalas + träffa Sara. Hon å hennes Fredde var oxå med på festen. Å vi sov hos dom på natten.
Vi hade det helt okej, men vädret kunde ju definitivt varit bättre. Hoppas på att vi blir kompenserade av vädergudarna med extra mycket sol den 8 Juli... För då blir det konsert. L.A.S.S.E W.I.N.N.E.R.B.Ä.C.K!!! Han har sin turne′premiär här i Linkan då. På Stångebrofältet. Å han har även med sig Sofie Zelmani å Melissa Horn. Kan det bli mycket bättre? Sara kommer ner från Stockholm då oxå. Ska bli såååå kul!


Födelsedagsbarnet med egengjord näsring


Sara å Freddan


Sambo


Trubadur


Jag på tåget


Mijo hjälper till med maten


Äter rå lök som ett äpple...


Dricker mjölk...


Mijo å Pierre

Tack snälla Sara å Pierre för att ni ville ta hand om Mijo under vår Stockholmsresa! Å tack mamma oxå för att du kunde avlösa Sara å Pirre på söndagen.

Nu blir det till att hoppa i uniformen!

Hej så länge...


Nedräkning

Kan börja räkna ner nu. Både till semestern och tills jag börjar på det nya jobbet. Jo, jag fick jobbet!!! Fast det vet ni nog redan vid det här laget.
Semestern börjar midsommarafton å pågår till å med 25 juli. Sen börjar jag på Trafikverket 9 aug (v.32). Utbildningen börjar först v.34, men dom ville gärna att jag skulle börja 2 veckor innan, så jag kan sitta med å kolla lite hur dom jobbar samt träffa mina nya kollegor. Känns så himla kul!!! Jag är så glad=)

Har haft en underbar helg med familjen. Eller iaf lördagen för söndagen jobbade jag.
Vi åkte ut till Ella, Jocke å lilla Tiger ute på Stråkens hus. Vädret kunde inte varit bättre å deras hus å tomt är ju helt fantastiskt. Mijo sprang av sig ordentligt å somnade direkt i bilen på vägen hem (20.20) å sov sen till kl 07.40 på morgonen. Kors i taket! Men då sov han bara lunch ca 40 min i bilen på vägen dit. Fast jag tror det räcker. För när han sover 1 timme som vi nu dragit ner till så tickar klockan iväg till nio iaf innan han somnar på kvällen. Iofs sover han ju lite längre på morgonen. Han vaknar inte längre vid 6 utan istället runt halv 7-7. Hoppas det håller i sig...

Visar lite bilder från vår soliga helg i "Paradiset"


Tiger


Ella å Jockes brygga


Huset (baksidan)


En liten bit av tomten


Mijo


Champagne på bryggan


Ella


Jag


Sambo å Jocke (sambos öl är dock alkoholfri, han körde bilen)


Busungarna


Mijo flyger flygplanRSS 2.0