Lugnt å skönt

Mår lite bättre idag. Verkar som att humöret går lite upp å ner. Är iaf inte lika arg å bitter för tillfället. Får väl se hur länge det håller i sig. Kan ju hoppas att det "nya humöret" är här för att stanna.

Var på IKEA med Madde igår. Köpte 2 hyllor. Men jag fick måla om dom när jag kom hem för jag ville ha dom vita, inte träfärgade. Det blev helt okej. Borrade upp dom ovanför skötbordet, så man har någonstans att förvara blöjor å dylikt.

Resten av kvällen pratade sambo å jag om lite praktiska saker som medföljer separationen. Det gick bra. Inga hårda ord eller höjda röster. Håller tummarna för att det kommer fortsätta så. För bebisens skull är det ju ändå viktigt att man kan ha en fungerande relation. Men där har jag lite att jobba på. Jag vet att jag kan vara ganska oresonlig å tvär mot sambo fast han inte alltid förtjänar det. Men det har nog att göra med att jag fortfarande känner mig lite bitter å på nåt sätt vill ge igen (barnsligt, jag vet). Fast man får göra så gott man kan.

Lugn kväll ikväll. Blir att kolla tv å hoppas på att grannarna håller sig någolunda tysta, så man kanske för en gångs skull kan få lite välbehövlig sömn.


Respect!

Apatisk idag. Har inte kommit in i duschen å har inte ätit någonting förutom lite yoghurt å smörgås + 1 kiwi. Sover otroligt dåligt på nätterna å det börjar väl sätta sina spår nu.

Var iaf lite social igår. Först var jag på stan å lunchade med Madde. Senare på kvällen följde jag med Emil till en annan kollega (Gabbe) som hade lite förfest innan dom skulle på nån konsert på L'orient. Det var väl helt okej, men jag är inte direkt upplagd för fester just nu. Känns inte som att jag är upplagd för någonting över huvudtaget.

Känner mig bara bitter... Vet att det inte bara var/är hans fel å jag vill inte svartmåla någon, men jag kan inte släppa det. Förstår inte hur man kan ta sig friheten att kontrollera en annan person på det sättet. Min personliga integritet har blivit kränkt. Försöker samla ihop spillrorna så gott det går, men det är inte lätt. Han menade säkert inte så illa, fast vad hjälper det när det för mig känns som det värsta sveket. Jag kommer nog aldrig att förstå, frågan är bara om jag någonsin kommer att kunna förlåta... Kanske hade jag inte tagit lika illa upp om jag inte varit med om det jag har tidigare i livet. Önskar bara att det kunde respekteras!

"Forskade" lite om personlig integritet på nätet å hittade några definitioner på begreppet:
  • Rätt till en tillvaro i avskildhet och anonymitet
  • Rätten till ett privat område som gör det möjligt för en individ att göra det innersta av sin personlighet åtkomlig för allmänheten bara när han/hon vill det
  • Det liv en individ har rätt att utesluta andra ifrån
  • Rätten att själv välja tillfälle och under vilka förhållanden som man vill dela sina hemligheter med andra och själv bestämma omfattningen utav.
  • Rättsordningens skydd mot att utomstående utan individens vilja eller vetskap skaffar sig kännedom om hans privata angelägenheter
Av det ovan sagda kan man dra den slutsatsen att det rör sig om något slags skydd för en individs privatliv. Å det borde ju gälla även om man lever i par. Man kan inte tvinga sig på en annan människa å kräva att man till 100% ska vara delaktig i dennes liv. En viss integritet har man ändå rätt till.Ensam är stark (eller nåt)...

Klockan är 16 å jag kom precis ut ur duschen... Seg dag. Kunde inte sova inatt. Först var det grannen med gitarren å sen satte det igång å åska (riktigt ordentligt å länge). Fick sova på dagen idag istället. Risken är ju nu stor att jag inte kommer att kunna sova inatt. Tack grannen å moder natur!

Ska snart bege mig ner till affären. Som vanligt ekar det tomt i kylskåpet. Ändå tycker jag att jag springer till affären både nu å då. Kanske borde satsa på en ordentlig storhandling istället. Men det blir ju lite dyrt om man ska göra det på Hemköp. Får väl tigga skjuts av nån som har bil så man kan välja ett lite mera prismedvetet ställe.

Blodpudding blir det på menyn idag. Inte direkt någon gourmetmiddag, men nyttigt å billigt, så det får duga. Måste hålla i mina slantar för dom kommer att behövas i höst.


Ledsen om det kommer som en chock för vissa, själv har jag haft tid att bearbeta beslutet ett tag å jag känner nog att det är det enda rätta. Men det var inget lätt beslut å ibland tvivlar man fortfarande lite.
För det var ju inte direkt någonting man önskade, så det är trist att det blev som det blev, men nu är det som det är... I höst blir jag ensamstående mamma. Låter nästan som ett skällsord... Sambo flyttar tillbaka till sin lägenhet å jag blir kvar här. Det var ju ingenting man önskade, men ibland blir inte saker å ting som man har tänkt sig. Får göra det bästa av situationen å hoppas på att den värsta frustrationen kommer att lägga sig med tiden. Det blir nog bra (det måste det bli).


Öronproppar önskas


Jag håller på att bli tokig! Varenda kväll/natt när jag ska gå å lägga mig sätter grannen ovanpå igång å klinkar på sin gitarr. Det är ju så lyhört i det här huset så det låter som att han sitter i mitt sovrum å spelar. Jag vill inte höra eländet. Måste införskaffa mig öronproppar snarast!

För övrigt har hela dagen varit skit. Behövde gå å handla så jag kollade upp på nätet hur länge Hemköp skulle ha öppet idag. Klockan 15 stod det på deras hemsida. 14.30 gick jag ner till affären för att köpa min proviant. Möttes av stängda dörrar å en lapp där det stod att dom stängde klockan 14. Tack för det! Har bokstavligen fått leva på knäckebröd idag (utan pålägg kan tilläggas).

Skulle åkt till Madde idag var tanken, men eftersom jag inte kunde köpa något att äta eller dricka så kände jag inte för det. Så istället har jag gjort ingenting! Madde erbjöd mig iofs mat, fast det känns ju inte så kul att komma helt tomhänt å snylta på andra.

Tvätta imorgon igen. Känns inte som att jag gör mycket annat. Men vad ska man göra när inte kläderna räcker mer än ett par dagar??? Längtar verkligen tills jag kommer i min "vanliga" garderob igen...

Nu hör jag inte grannen längre. Kanske har han slutat för ikväll. Hoppas...


"Denna sida upp"

Midsommarafton imorgon å regnet har redan kommit. Men för min del känns det som det kan kvitta. Det blir inget avancerat firande. Eventuellt åker jag till Madde å grillar lite å snackar skit. Får fira desto mer nästa år istället.

Har varit hos Kim idag med Emelie. Kim är dock inte hemma, hon är på semester med familjen... Men hon ska flytta till en ny lya när hon kommer hem, så vi tänkte överraska henne genom att packa ner hela lägenheten. Hon lär nog bli lagom snopen när hon kliver in genom dörren hemma nästa vecka å upptäcker att alla saker ligger i kartonger... SURPRISE!

Det börjar trycka på lite nu. 3 veckor kvar till beräknat datum, så han kan ju i princip komma när som helst. Men han får gärna ligga kvar ett litet tag till, även om det skulle vara skönt att bli av med magen. Var hos barnmorskan i tisdags å allt verkade vara i sin ordning. Han ligger fixerad å magen hade vuxit 2 cm sedan sist. Han ligger ju fortfarande under normalkurvan, men han växer iaf i stadig takt.


Det började visst nån film på tv nu vid nio. Tror jag ska slötitta lite på den innan jag kryper ner i sängen.

Hej Då, Kustpilen!

Lyckades sova ganska länge idag å vaknade bara 1 gång under natten. Annars brukar ögonlocken åka upp å ner som en välanvänd hiss under nätterna. Ena stunden är man kissnödig å i nästa har man kramp i benen för att inte tala om den hemska ryggvärken... Men det är väl sånt som går över snart. Bara 1 månad kvar nu... Tiden har gått fort, men ändå långsamt. Fast nu segar den sig verkligen fram.

Ikväll blir det iaf lite festligheter på jobbet. Avskedsfest för att vi förlorade körningen på Kalmar å Västervik. From imorgon är det Veolia som kommer att transportera resenärerna söderut istället. Känns ju lite trist, fast jag påverkas ju inte direkt av det det närmaste året... Men några kollegor har ju valt att gå över till Veolia å det är ju inte så kul =(. Fast man kan ju fortfarande umgås på fritiden trots att vi blir konkurrenter.

Har även lyckats ta mig i kragen å målat om i lilla hallen. Inte illa!!! Fick ett ryck häromdagen å sprang ner å köpte roller å pensel. Tröttnade dock halvvägs, men var ju tvungen att göra färdigt det jag påbörjat. Å vilken "träningsvärk" man vaknade med dagen efter... Men nu är det iaf klart!


Lycka till, Veolia!Svetten rinner...

Sitter i SJs uppehållsrum i Norrköping å väntar på Emelie. Vi ska irra runt lite på stan. Måste dock hålla i plånboken...
Mitt dåliga humör börjar ge med sig lite, så snart kanske man är som vanligt igen. Å det är väl iaf skönt för min omgivning om inte annat.

Imorgon är det nationaldagen. Då blir det grill å vin (alkofritt för mig då...) hemma hos Madde. Å på lördag blir det att träffa Sara en sväng. Hon kommer på hembesök från Stockholm. Tanken var från början att jag skulle åka upp till henne, men planerna ändrades. Nu passar hon på att hälsa på mor i Berg istället.

Var hos barnmorskan igår oxå. Allt verkade bra. Är dock fortfarande ganska liten. Fast magen hade iaf växt 2 cm sen sist vi var där för 3 veckor sedan å vågen visade på ett halvt kilo plus. Så det händer ju iaf lite.

Nu kommer emelie *smajl*


Grrr

Är på sjukt dåligt humör.  Skulle helst bara vilja dra täcket över huvudet å försvinna.
Var på stan med Erica förut å även hon påpekade att jag var ovanligt tystlåten... Men jag är rädd att jag ska börja skrika om jag öppnar munnen.
Med tanke på det soliga vädret så borde jag ju vara på bra humör, men jag mår bara skit!!!
Önskar att man kunde vrida tiden tillbaka några år...

image37

RSS 2.0