Baka, baka liten kaka

Igår var vi till Mantorp. Eller närmare bestämt City gross, för att handla. Vi tog med pyrets vagn för en provtur. Funkade kanon!!! Efter en stund somnade han till och med i den. Å det har väl typ aldrig hänt förut.
Idag när jag var på stan med Alex å Hella upptäckte jag dock ett stort minus med vagnen... Den sätter igång larmet i vissa butiker. Vet inte om den består av nåt magnetiskt material eller vad det kan vara. Pinsamt är det iaf! Å innan vi kom fram till att det var vagnen som utlöste larmet... Kände mig som värsta snattaren.
Måste ringa företaget som vi köpte vagnen av å forska vidare i frågan. För så här kan vi ju inte ha det.

Igår var jag en riktigt duktig "hemmafru". Bakade äpplepaj! Å inte en sån där vanlig smulvariant, utan en med havregryn å sirap å lite annat i. Den fick godkänt. Sirapen gjorde att den blev lite knäckig i konsistens å smak. Gott!!!

Ikväll ska jag träffa Åsa (inte "den vanliga" utan min granne å tidigare kollega). Hon ska bjuda på hemmagjord kebabsallad. Ser fram emot det! Hon har det lite kämpigt just nu. Körde nästan på en person med tåget förra veckan. Lyckades få stopp på tåget i sista stund. Fy, vilken mardröm. Vem skulle inte deppa ihop då???

Nu "piper" det från babygymet. Måste rusa!






Ut med det gamla, in med det nya

Vår vagn är nu såld. Den nya vagnen inhandlades igår. Känns bra än så länge. Har inte gjort någon premiärtur med den ännu. Men det blir väl kanske imorgon ifall det inte regnar katter å hundar...

Har varit hos frissan idag. Har påbörjat processen att få tillbaka min blonda man. Det kommer nog ta ett par gånger till, fast jag ska lyckas härda ut denna gång. Har satt upp som mål att vara ljushårig till jul. (Hoppas bara tomten känner igen mig...)

I lördags var jag på 6-party hos Madde. Vi var ett gäng tjejer som satt å skrattade gott i soffan när den ena "grejen" värre än den andra inspekterades av samtliga tjejer. Sen blev det en liten sväng ut på stan (premiär för mig då).
Lite sliten igår, men det var det helt klart värt. Sambo skötte matningen under natten oxå så jag skulle få sova ut. Fast jag vaknade ändå kl 7 på morgonen. Typiskt!

Nej, mycket mer än så har jag inte att bjuda på den här gången.

Sänder en tanke till de norra delarna av landet...



Till min väninnas mamma



Nu får det vara nog!

Jag har ju flera gånger tidigare beklagat mig över hur jobbigt det är att kånka på Mijos vagn upp å ner för trapporna varje gång man ska ut. Nu har jag fått nog av kånkandet! Satte ut vagnen på Blocket igår. Har hittat en annan vagn som väger hälften så mycket. Det blir helt enkelt till att köpa en ny.
Det skulle komma ett par ikväll å kolla på "den gamla" vagnen. Förhoppningsvis vill dom ha den å tar den med sig när dom går. I så fall åker vi å köper den nya vagnen på söndag. Jag längtar...



Vår nya, smidiga å lätta vagn!



Minnet är ju bra men kort...

Helgen rusade visst iväg i ett huj.
Sambo fyllde ju år i fredags, så på kvällen kom det förbi några vänner på lite kaffe å tårta samt några glas med alkoholhaltigt innehåll... Figge var den sista (som vanligt) att lämna oss. Tror vi kom i säng vid ett-snåret. Mijos nattmål överlät jag till sambo (någon present ska han väl ha när han fyller, haha).

På lördagen blev det en sväng ut till Coop för att fylla på matförrådet "lite". 1300 kronor gick det kalaset på. Men det bör väl räcka ett tag iaf. Blir nog hur som helst billigare än att springa till Hemköp stup i kvarten.
Senare på kvällen gav sig sambo iväg för att hjälpa en vän i nöd... Tokstollen (Fredde) hade fått för sig att han behövde ett piano i lägenheten. Dock verkade han inte ha nån koll på vad ett sånt väger. Men med hjälp från några övriga vänner samt en förbipasserande man, lyckades dom till slut få upp instrumentet till lägenheten. Stackars grannar säger jag...

Söndagen var lite lugnare. Sara kom över på middag och alla våra smutsiga kläder fick sig en omgång i tvättmaskinen.

Igår (måndag) var jag först på stan en snabbis med Emelie som skulle köpa sig en klänning å senare på eftermiddagen åkte hela familjen ut till Åsa å lilla Savannah.
Å bilen den startar så fint nu (ta i trä).

Tror förresten att mitt närminne håller på att svika mig. Skulle värma "mat" till sonen idag. Fyllde på vatten i flaskan å ställde in tiden på micron å körde igång. Efter en liten stund får jag syn på flaskan... PÅ KÖKSBÄNKEN! Jag hade kört micron tom... Hallå guldfisk, tänkte jag.

På tal om sonen... Han har börjat äta mer nu. Dock inte mat utan händer, elefanter å diverse annat som kommer i hans väg. Men, men förhoppningsvis växer han ifrån det innan han kommer upp i tonåren. Finns ju annars en viss risk för mobbning om han skulle gå omkring med en elefant i mungipan då, kan man tänka.


Åsa å Savannah


Mijo med den berömda elefanten...

Ja må han leva!!!

Idag fyller sambo år.
GRATTIS!!!


Välkommen hem från "Mallis"!

Det gick bra att jobba i lördags. Rena semestern om man jämför med min vanliga sysselsättning...

Å sambos syster med familj dök ju oxå upp. Fick en trevlig bok å ett par härliga tumvantar. Tack så mycket!!!

I måndags strulade det lite... Skulle tömma mitt förråd där jag bodde tidigare. Det är ju 2 år sen jag flyttade därifrån, men bättre sent än aldrig=).
Iaf, sambo gick ut för att hämta bilen medan jag klädde på pyret. En kort stund efter att han lämnat bostaden ringer han å meddelar att bilen inte startar... Batteriet är helt dött! "Någon" hade visst glömt att stänga av stereon sist bilen användes.
Det var bara att slita av Mijo alla kläder å försöka få tag på någon med startkablar. Kruxet var ju bara att de flesta jobbar så dags... Efter en del telefonsamtal kunde slutligen Kalle komma till vår undsättning. Tack, tack, tack!!!
Så efter mycket om å men kom vi iväg å kunde tömma förrådet. Skönt att ha fått det gjort.
Åkte sedan en sväng till Mijos mormor tillika min mamma för att ladda upp batteriet lite extra innan bilen ställdes tillbaka i garaget (denna gång med stereon avstängd). Hoppas den startar nästa gång...

Igår var sonen å jag på mitt jobb en sväng. Vi har bytt lokaler så jag blev ledsagad av Emelie så jag skulle komma rätt. Det var STORT! Nu har vi både en bastu, ett träningsrum å en jumpasal till förfogande. Å en himla massa andra rum... Det var som en labyrint. Karta efterfrågas....
Käkade sen lunch med Emelie, Christopher å Erica (alla kollegor) på stationen.

Hade tänkt se Desperata hemmafruar igårkväll, men jag var så trött så klockan åtta gick jag å la mig. 1:a gången jag missar ett avsnitt. Reprisen på söndag MÅSTE ses...

Å sist men inte minst passar jag på att välkomna min väninna hem till Sverige. Jag har saknat dina blogginlägg...



One for the team

Idag ska jag jobba... Jo, jag vet att jag sa att jag skulle vänta lite med min säsongsdebut, men ibland (oftast) blir det inte som man tänkt. Min chef på Cloetta center ringde i veckan å var desperat. Ladies night på lördag (läs idag) å "ingen" kunde jobba. Så vad gör man inte för laget...
Ska bli lite kul, faktiskt. Jag jobbar inte så länge utan ska bara hjälpa till med serveringen å så innan showen börjar. Räknar med att vara hemma till senast kl 22.

Vi får lite gäster här snart oxå. Sambos ena syster med familj kommer upp å grattar oss lite. Mej i efterskott å sambo i förskott. Å vi tänkte passa på att gratta Lotta (systern) för hon fyller ju år hon oxå... GRATTIS, GRATTIS!

Annars inget nytt som hänt i våra liv, utan det rullar på som vanligt med sömnlösa nätter å nerspydda tröjor. Det är så härligt med barn =)


Stormare, Stenmarck å Hjelt roar ikväll kvinnorna i Linköping

Mijo vs John Blund

Mätt! Har precis stoppat magen full med korvstroganoff å ris. Rester från i söndags. Pyret sover (äntligen). Han kämpade emot länge, men till slut vann John Blund.

Jag väntar på Madde som kommer på besök idag. Hon är nyligen hemkommen från Turkiet, så man behöver ju inte satsa några stora pengar på vem av oss som har den mörkaste hudtonen... Men jag får ju iofs inte sola, så jag hade varit lika blek även om jag hade varit den som vistats på varmare breddgrader.

Var dock ute i solen igår (fast den värmde inte så mycket). Fick för mig att jag skulle gå en långpromenad med sonen i det fina höstvädret. Universitetet verkade vara en lagom sträcka att gå till, så kunde vi säga hej till sambo oxå.
3 timmar(!) tog promenaden fram å tillbaka. Jag hade visst förträngt att Mijo inte gillar att ligga i vagn några längre stunder och glömt bort hur tung han har blivit att bära på... Dessutom blev han hungrig halvvägs hem. Till råga på allt så hade jag visst tagit på mig helt fel skor oxå, vilket resulterade i att mina strumpor hade fått en rödfärgad ton när vi slutligen kom hem. AJ!

Nu blir det ett abrupt slut här för jag hör en arg lite krabat som "ropar" från sin säng....



Den härliga helgfriden...

Vaknade kl 12 inatt till tonerna av Bon Jovis "Bed of roses". Helt okej låt, men inte när den spelas på högsta volym å sliter upp mig ur min nattsömn...
Hoppade i kläder å tofflor å begav mig ut i trapphuset för att lokalisera exakt vart "sången" kom ifrån. Det var ju inte så svårt direkt... Det kom från en av grannarna ovanpå, som även dom har barn. Hängde mig på dörrklockan å inväntade svar. Grannen ursäktade sig å lovade att sänka. Dom var barnlediga å firade visst någonting. Hade tänkt att lägga lappar i brevlådorna för att förvarna, men eftersom det "alltid" är någon i huset som spelar på helgerna så hade dom struntat i det. (Som att några lappar hur som helst hade gjort att det lät mindre, eller vadå??).
Dom sänkte iaf volymen lite, men det tog ju ungefär 1 timme innan jag somnade om igen. Å 1 timme efter det så vaknade Mijo...
I morse (kl 7) när Mijo absolut inte ville slummra mer, så lämpade jag över sonen till sambo (som oxå var trött efter en utekväll med vänner), så att jag åtminstone kunde få en chans att sova ikapp några timmars förlorad sömn. Det lyckades! Eller jag är iaf lite piggare än jag var kl 7 i morse. Skulle jag sova ikapp all min förlorade sömn så skulle jag nog få gå i ide resten av året. Man skulle varit en björn...





Nu har det hänt igen!!!

Mina varor som jag beställde för 3 veckor sedan är på vift. Sist jag beställde grejor från det företaget hamnade dom ju i Borås... Nu levererades dom dock till ett ombud här i Linköping den 26/9 kl 04.30. Men dom är sedan hämtade samma dag kl 09.38... SKUMT! Jag har då inte hämtat dom. Har ju inte ens fått nån avi. Å när jag skulle ringa ombudet för att höra efter så verkar inte stället finnas. Iaf inte under det namnet som står på Schenkers sida (där man kan spåra sitt paket). Mycket märkligt!!!
Så nu sitter jag här drygt 300 kronor fattigare utan varor. Å om/när varorna väl behagar dyka upp så har nog sonen redan vuxit ur dom... SUCK!

Idag blir det en tur ut till Tornby (Ikeahuset) för att handla nya torkarblad till bilen å skruvar till mina skåpsknoppar. Dom som följde med var för korta till vissa av köksluckorna. Vi har ju lite blandad interiör i vårt kök... Skåpen under diskbänken är äldre än resten av köket så därför är luckorna där tjockare än den normala standarden. Men med lite längre skruv så ska problemet vara åtgärdat.

Framåt senare delen av eftermiddagen kommer Christopher hit på besök. Han har 2 timmars rast då å ville ha lite mat å sällskap. Det ska vi väl kunna ordna!


Spegel, spegel på väggen där...

Lite piggare idag. Tröttheten smyger sig dock på med jämna mellanrum. Särskilt när man ätit. Men äta bör man annars dör man, var det visst nåt snille som sa. Potatisgratäng med fläskkotlett stod det på dagens meny. Å så blandade jag till en smoothie med min nya blender som jag fick av sambo i present. Lite honungsmelon, ingefära, apelsiner å flytande honung. Inte så jättegott fast tydligen jättebra för matsmältningen. Imorgon blir det nån annan variant. Får se hur länge man har inspiration att fortsätta.

Igår målade jag om en spegel. Ja, inte själva spegeln förstås utan ramen runt om. Så nu är den vit istället för träfärgad. Har hängt den i det ena badrummet. Erika (min förra sambo) var här å hämtade sina "kvarglömda" badrumsskåp tidigare i veckan å det blev så tomt på väggarna efter dom så jag var tvungen att åtgärda detta. Fick ju ett nytt badrumsskåp av mamsen i present, men det täckte ju bara upp det ena tomrummet efter Erikas 2 skåp. Men så fick jag ju då den briljanta iden att måla om sambos gamla spegel... Å nu pryder den en av väggarna i vårt "nya" badrum.

Blir ensam ikväll. Sambo ska ut å öla med en kollega från "slakteriet". Antar att tv:n kommer bli mitt sällskap för kvällen. Kanske kastar ett öga på Idol. Tycker dock att årets startfält är lite si å så. Vissa låter lite "garageband" kan jag tycka. Fast andra är ju riktigt begåvade. Men jag är nog fel person att yttra mig. Är ju tyvärr inte utrustad med nån större sångröst. Stackars sonen som får stå ut med mammas falska toner...

Passar på att säga grattis till lilla Vendela oxå. Hon läser väl iofs inte min blogg, men mamma kanske kan vidarebefodra hälsningen...

Trevlig helg!


Den nymålade spegeln


Å det nya badrumsskåpet






Uppdatering

"Någon" ville visst veta hur det var i lördags...
Då kan jag berätta att det var lyckat. Folk kom å gick lite om varandra under dagen/kvällen. Sammanlagt var det ca 15 pers som passerade genom vår dörr. Jag fick många uppskattade presenter å gratulationer. Tack så mycket!!!
Vi åt smörgåstårta å drack vin. Det var så gott!
Dom sista gästerna gick vid tolvsnåret, så då kröp jag ner i sängen. Mijo sov så sött å vaknade inte förens kl 05.30. Han kanske ville vara snäll å ge mamma lite sovmorgon för en gångs skull...

Ha det så bra på "mallis" gumman!


Alla ville mata pyret... Här är det Christopher (kollega)
som håller i son å flaska...

Alex kikade förbi på sin rast...

Sambo

Äntligen fick jag dricka lite vin...Observera att jag
döljer munsåret med glaset.


Gabriel å Emelie. 2 civilklädda kollegor

Sara å sambo

Pierre känner sig som hemma...

Sleepwalking

Usch, idag är jag vissen. Känns som huvudet är fullt av bomull å ögonen fulla med grus. Tror att det skulle kännas bättre med "lite" sömn. Men det är inte så lätt ordnat.
Jag ska väl egentligen inte klaga. Oftast får jag 4-5 timmar oavbruten sömn varje natt, men det räcker tydligen inte.
Men, men någon gång kan jag säkert ta igen den förlorade sömnen. När jag var tonåring kunde jag sova till 12-13 på dagarna, så om cirkus 15 år kanske Mijo oxå lyckas hamna i "tonårskoma". Då ska jag passa på att sova ut... Längtar!!!

I måndags fick vi bilen. Jag har dock inte sett den än...
Sambo är ute å kör nu. Han skjutsar hem mamma å Bengt. Dom har varit på Ålandskryssning. Kanske har mamsen köpt nåt gott till sin dotter...

Igår var vi på bvc. Sonen fick sin 1:a spruta. Det gick jättebra! Gnällde lite när hon stack in nålen i låret, men sen jollrade han så glatt igen. Hoppas det alltid kommer gå så smärtfritt.
Han väger numera 6 kg å är 60 cm lång.

Pyret sover nu, så jag ska nog härma honom å kasta omkull mig i sängen en stund.

RSS 2.0