NEEEEJJJJ!

Är så arg, besviken, ledsen... Jävla SJ (ursäkta svordomen).

När man arbetar på SJ innebär det att man jobbar varannan helg. Innan Mijo föddes var det inga problem (förutom att man blir lite begränsad i sitt sociala liv).
När jag efter mammaledigheten återgick till mitt arbete på SJ bestämde sambo å jag att jag skulle gå ner i arbetstid. Eller rättare sagt var jag nästan tvungen att göra det om vi skulle kunna ha ett någolunda fungerande familjeliv, eftersom även sambo jobbar knasiga tider. Då han (sambo) jobbar dag 2 veckor å sedan en vecka kväll, så var jag tvungen att jobba kväll de veckor som sambo jobbar dag å vise versa (för att det skulle passa med dagisets öppettider). Det innebar i praktiken att vi "aldrig" sågs i veckorna, utan vi gick så att säga om varandra mer eller mindre. Så när vi då tittade på vilka dagar jag skulle "plocka bort" varje månad så kom vi fram till att en helg/månad skulle bli det bästa. Då skulle vi iaf få lite mer familjetid. Om jag hade tagit bort några vardagar/månad istället, så hade det ju inte gjort att sambo å jag sågs mer.
Sagt å gjort, jag pratade med min personalplanerare å han gav "grönt ljus". Gött!
Det rullade på så ett tag, men våra arbetstider slet ändå något fruktansvärt på vår lilla familj å framförallt på sambos å min relation (som några av er redan vet var dålig redan innan). Vi bestämde tillsammans att  även sambo skulle gå ner i tid, trots att ekonomin egentligen inte tillåter det. Men om han började 2 timmar senare de veckor han jobbar dag, så skulle inte jag behöva jobba kväll 2 veckor i sträck å sambo skulle inte behöva ta hand om pyret själv varje kväll under dom veckorna. Och så skulle vi få lite mer tid att umgås oxå. Det kändes bra. Å nu när vi har känt på det under några veckor så är det helt klart värt dom pengarna vi förlorar på det.  Det känns som att vi får mer tid tillsammans samtidigt som vi även får mer tid på "egen hand" utan att försaka familjen.

Men idag kom kallduschen...
Från och med nästa år kommer SJ inte att bevilja "föräldraledigt" på helger. Det innebär att jag återigen kommer att jobba varannan helg. Det känns så himla pissigt!!!
Oroar mig för hur detta kommer påverka vår relation å familj. Vi som började känna att det var på väg åt rätt håll.  Nu kanske det blir tvärt om istället.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Åh, vad surt!

Voffor gör di på dette viset??!!??

Känner med er.

BTW, kul att ni också kommer och firar Liam, så får vi träffa er även om det inte blir på själva julen.

Kramar till er alla tre

/Lotta

2009-11-18 @ 14:29:14
Postat av: Cina

usch.. varför ska allt motarbeta... o omöjligt att ngn av er skulle kunna byta arbetsplats antar jag då jag vet hur svårt det är på arbetsmarknaden...det retar mig att det ska va så svårt för småbarnsfamiljer...önskar jag kunde leverera en lösning...

men icket... bara medkänsla..kram

2009-11-18 @ 21:30:54
URL: http://livetsomfisk.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Hej låter ju inte kul alls men kan dem verkligen göra så??? jag tror inte det!!! hoppas det löser sig för er!

Kram

2009-11-19 @ 16:16:56
URL: http://loovisa.babyblogg.se
Postat av: Patrik

För det första måste jag säga att det är kul att saker går åt rätt håll!

Men naturligtvis är det alltid något som ska förstöra friden. Känns ju som att dom borde kunna lösa det på något sätt. Finns det inte någon som vill ta dina pass den helg i månaden som du vill vara ledig?? Tycker att det är konstigt att vissa arbetsgivare inte vill spela på samma planhalva som deras arbetstagare.

Hoppas det löser sig för er i alla fall!

Kram på er alla tre!!

2009-11-20 @ 09:51:43
Postat av: *

Jag låter nog taskig nu-men är ditt sociala liv viktigare än någon annans?Det är ju ändå någon som får ta dina pass-den personen kanske också har familj och vänner den vill umgås med?

2010-02-02 @ 18:53:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0