Frustrerande

Det gick inget vidare med sovmetoden igår. Sonen var alldeles för trött. Tror att det kanske är det som är problemet, att han hinner bli för  trött när vi börjar nattningen.
Måste försöka rucka på sovtiderna dagtid (hur nu det ska gå till...). Som det är nu så sover han för tidigt på eftermiddagen. Redan vid klockan 2 börjar han bli trött å gnällig. Så det brukar ju sluta med att han sover i den vevan. Det i sin tur gör ju att han börjar bli trött igen vid 5-tiden. Men då vill vi ju inte lägga honom för natten, utan håller honom istället vaken eftersom han brukar äta gröt runt den tiden. Så vid 7-snåret börjar han istället bli övertrött å då är det bara att vänta ut honom tills han "stupar i säng" vid 10-hugget. SUCK!

Så här kan en normal dag se ut (variationer förekommer):
Vaknar vid 7-8
Äter välling vid 8-9
Somnar runt 10 (oftast med hjälp av välling) å sover 1-1/2 timme
Äter mat någongång vid 12 (1 burk)
Somnar runt 14 (oftast med välling) å sover då bara nån halvtimme (oftast)
Äter välling vid 16 ungefär
Gröt vid 6-snåret
Sen brukar vi prova med välling några ggr under kvällen för att försöka få honom att sova, men oftast tickar klockan iväg till 22 innan han somnar...
Vaknar sen 1-2 ggr/natt å äter då oftast välling för att somna om.

Någon som har några tips???Kommentarer
Postat av: Marie

Jag har ett fungerande tips. Fasta rutiner med otroligt fasta tider. Vi hade ju provat allt på Tilda innan. Hon sov superdåligt och vi hade nästan gett upp. Men så fick vi höra om Anna Wahlgrens "sova-hela-natten". Det fungerar såååå bra!!! Men är man svag för skrik så måste man lära sig skilja på skrik och skrik. Barnen får ALDRIG vara ledsna eller rädda eller minsta osäkra. Men arga får de vara, och det kommer de bli =)

Men framförallt tror jag ni skulle ha användning av ett fast schema. Försök ha fasta tider för ALLT. Vi har ett schema för Tilda som ser ut så här )hon är 15 mån):0700 morgon

0730 gröt till frukost

1100 lunch

1200-1330 sova

14 mellis (välling)

17 middag

1830 välling

1900 sovaPå Anna Wahlgrens hemsida, www.annawahlgren.se, finns tips på tider för bebisar i olika åldrar, hur mycket de behöver sova per dygn. Du behöver kanske inte köra hela "kuren" om du inte vill men jag tror fullt ut på fast schema. Att hålla tiderna är superviktigt! Det får inte skilja mer en en kvart åt vart håll.

Lycka till!

2009-02-05 @ 19:17:23
URL: http://wildabebin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0