Snart smäller det!

Imorgon börjar ett nytt år. Tänker tillbaka på året som varit... Fantastiskt, fruktansvärt, höga berg å djupa dalar... Kontrasterna är stora! Hoppas att det nya året på många sätt blir bättre. Fast vad kan slå Mijos nedkomst???

Det blir mys med sonen ikväll. Sambo ska iväg på en fest/middag hos en kompis. Jag var oxå bjuden, men orken räcker inte riktigt å så känns det inte så kul att slita upp pyret mitt i natten för att åka hem. Men jag sa till sambo att han gärna fick åka. Jag kommer ändå inte orka vara vaken till 12-slaget, så då får han ju sitta uppe ensam om han skulle stanna hemma.
Antagligen kommer jag väl ryckas upp ur min sömn när klockan närmar sig 12 å alla raketer ska skjutas av... Jag HATAR dom!!! Dom är en anledning till att jag inte är så förtjust i nyårsafton. Jag avskyr allting som smäller; raketer, ballonger, smällare, you  name it! Stackars Mijo kommer aldrig att få ha ballonger på sina kalas. I så fall får han fira utan mig. Vet inte varför jag är så rädd, jag vet ju att ballonger inte är farliga, men ljudet när dom går sönder ger mig hjärtattack.
Åkte buss en gång med en familj som varit på Mc Donalds där dom tydligen hade delat ut ballonger till alla ungar. Det ena barnet satt i sin vagn med ett leende på läpparna å klämde å kramade sin ballong med sina små händer. Jag satt helt kallsvettig några säten bort. Kände paniken komma. Ballongen kommer att smälla!!! Jag tryckte på stopp-knappen å gick av nästa hållplats å gick hela vägen hem istället... Kallas detta fobi???

Tänkte egentligen bara önska er alla ett GOTT NYTT ÅR!!!!








Julen i bilder

Det blev nåt vajsing med bilderna som jag la in i förra inlägget så jag lägger in dom igen;


Julen 2008

Nu är den över. Mijos 1:a jul!
Den har varit både stillsam och hektisk. Den började fridfullt på julafton då vi var hemma hos oss. Mamma och hennes Bengt kom hit med paket å frestelse. Vi åt traditionsenligt julbord. Ända skillnaden var att i år var det jag som stod vid spisen, inte mamasen (förutom frestelsen då förstås).

Juldagen spenderade vi hemma hos min morbror Johnny å hans fru Lena (+kusinerna å liten annan släkt...) som som vanligt bjöd på kalkon. Den traditionen har vi haft sedan mormor gick bort för 8 år sedan. Fast det var iofs premiär för sambon i år. Ganska lugnt å städat även där...
Senare på kvällen kom Sara (Stockholm) och hennes sambo hit, samt hennes bror ett par vänner till honom å sen såklart Figge=). Det blev några glas vin å sen lämnade vi sambon hemma med sonen å begav oss ut i nattvimmlet.

Annandagen jobbade sambo å jag var lite seg...

På lördagen var det så dags för familjen att stuva in oss i bilen å fara till Arboga för att fira lite jul med Mijos farmor och farfar och hela den övriga Rosdal-klanen.
Resan dit gick helt smärtfritt. Pyret var så snäll hela vägen. Och resten av hela vistelsen oxå, trots att det stojades på ganska vilt i församlingshemmet (som farmor å farfar hade bokat upp enkom för att alla skulle få plats. Vi var ju ändå 18 stycken...)
På kvällen däckade han i sambons famn. Å idag (söndag) sov han hela vägen hem i bilen.

Ja, det var det! Nu ska vi vila upp oss lite så vi klarar av nyår oxå...

Från oss alla...

...till er alla. EN RIKTIGT GOD JUL!!!







Där satt den!

Vi har ju alltid fått höra att vår påg är så stark å stabil i kroppen. Han ratade ju liggvagnen nästan från början å har väl egentligen aldrig gillat att befinna sig i vågräta ställningar. Fick ju skaffa sittvagn redan vid 4 månaders ålder å fått ha honom sittandes i knät eller uppbullad med kuddar i soffan, då det inte direkt har varit populärt att lägga ner honom i exempelvis babygymmet några längre stunder. Köpte ju en matstol för cirka en månad sen å den sitter han oftast mer än gärna i.
Även barnmorskan på bvc var lite imponerad över sonens stabilitet å gissade att han kanske skulle kunna sitta själv vid 6 månaders ålder, vilket tydligen är ganska tidigt.
Men nu har sonen tagit ett rejält kliv i utvecklingen; han kan numera sitta alldeles själv, redan vid 5,5 månaders ålder!!!
Inte i nån längre evighet såklart, fast iaf i flera minuter. Å ibland när han är på väg att tippa så tar han emot sig med handen å sätter sig tillrätta igen.

Snöret har han slitit bort från sambos julklapp...



Snöret har han slitit bort från sambos julklapp, busungen


För julklapparna under granen är väldigt spännande....

Det smakar bäver

Idag har Mijo å jag ränt runt på stan efter julklappar till sambo. Inte lätt när man inte har nån önskelista att utgå ifrån. Fast å andra sidan kan han ju inte bli missnöjd när han inte önskar sig något. Får väl hoppas att det ska bli bra iaf, annars kan han ju alltid byta.

Nu sitter sambo å Figge framför tv:n å glor på nån film å sonen somnade precis. Inte lätt att locka fram John Blund när man har främmande i huset. Sonen blir i sitt esse då å vill absolut inte sova utan istället vara mitt i händelsernas centrum. Fick till slut stänga in oss i sovrummet å efter en del trugande med flaska å napp så drog tröttheten slutligen det längsta strået.

Igår var jag på julbord med jobbet. Mycket trevligt! Dock hade det ju inte gjort något om jag varit lite piggare. Å dessvärre blir man ju inte direkt piggare av att fylla magen med massa julmat. Fanns ju en hel del mat att välja på om man säger så... Eller vad sägs om rådjur, vildsvin, kräftor, ål, makril, lamm, strömming, bäver(?!), 3 olika sorters gravade laxar, pate, ett helt gäng med sill, säkert 7 burkar med olika sorters senap, svampomelett, rödkål, lutfisk, färskpotatis å så dom klassiska rätterna förstås (jansson, köttbullar, prinskorv, revbensspjäl, ägghalvor å skinka) å nu har jag inte ens räknat upp  hälften av vad som stod uppdukat på bordet. Sen var det ju även ett nästan lika stort bord med efterrätter oxå. Behöver jag tillägga att jag var ganska mätt när jag rullade hem?
Hemma hade det gått bra. Mijo sov när jag kom hem. Han hade inte skrikit så hemskt mycket, men lite hystrisk hade han varit vid nåt tillfälle. Sambo tog honom även hela natten så att jag skulle få sova ut lite, så jag gick å la mig i datarummet för att inte bli störd när Mijo vaknade. Fast han sov till klockan 7 i morse...

Imorgon får sonen å jag roa oss själva. Sambo ska först iväg till skolan å sedan till Dennis på partaj. Får hoppas pyret somnar skapligt så kanske jag kan få lite lyx-tid framför tv:n. 


Jajjemen!!!!

I början av februari bär det av mot ny adress. Från och med då kommer vi bo på Furirgatan 2. Känns kanon!!! Men usch vad jobbigt att packa ner å städa den här lägenheten. Fast inget ont som inte för nåt gott med sig...

Har inte tid att skriva så mycket mer just nu, sambo måste plugga, så det är bäst att jag återlämnar datorn så han kan återgå till sina studier.

Bifogar en planlösning på nya lyan för er som är nyfikna...


Flyttdags?

Idag har vi varit i Ljungsbro. Vi lämnade av sonen hos min mor för att sedan promenera ner till pappsen (som jag inte träffat på typ 1 år...). Han är gaggig nu, farsgubben. Men han har ju levt ett "hårt" liv, så det är ju inte så konstigt. Får väl se hur länge han står pall... Gick sen tillbaka till Mamma Mu å fikade innan vi for hem igen.

Imorgon kommer det ett par å kollar på vår lya. Dom hade satt in en annons på Blocket att dom ville byta sin 4:a mot en 3:a å jag var ju inte sen att kasta mig på telefonen.
Får hoppas det går vägen denna gång...
Deras lägenhet ligger i T1 (nära Valla för er som inte har stenkoll på Linköping). Det finns diskmaskin, 2 badrum (ett med dusch å ett med badkar) å en stor balkong. Även där är det 2 ingångar precis som här, men där finns det även ett pentry (litet kök) i det angränsande rummet. Iofs ingenting som man kanske kommer använda, men det blir väl att ha det rummet som gästrum/datarum å då kan ju sambo koka sitt kaffe där eller göra sina nattmackor när han sitter uppe å pluggar, haha.
Hyran ligger på 8200kr/mån, så lite knapert kommer det ju att bli fram tills sambo börjar jobba... Fast det får det vara värt i så fall för det är ju ett riktigt bra område med tanke på att man har barn. Det finns flera förskolor "precis runt knuten" å lekpark ute på gården. Perfekt! Och så tar det ju bara en "kafferast" att gå ner till stan.
Well, well vi får se hur det går imorgon när dom varit här å inspekterat. Jag återkommer då.




Mammas duktiga kille=)

Igår var det dags för Mijos 2:a spruta. Å han var så duktig!!! Inte ett ljud när barnmorskan körde in nålen i hans lår. Till och med barnmorskan var imponerad över sonens tystnad... Senare på kvällen blev han dock lite gnällig, men idag är han solstrålen personifierad.

Var en sväng på stan igår oxå för att hitta en ny overall till pyret. Den han har nu börjar bli lite trång. Men det var lögn i hel...e  att hitta någon. Verkar som att alla overaller är slutsålda annars kostar dom 1000kr å det har jag ingen lust att betala. Det får bli en sväng ut till Ikea-huset å kolla om det finns någon där.

Imorgon ska sonen å jag på "utflykt" till Lövingsborg å hälsa på Erika å Lea. Såg dock att det skulle komma massor av snö imorgon, så vi får väl se om vi kan pulsa oss fram...

Annars är det väl inte så mycket annat som hänt i livet just nu. Dagarna rullar på och vi försöker sätta upp lite vardagliga rutiner för Mijo vad gäller mat, sömn å social aktivitet. Det funkar ganska bra å han har nu börjat somna lite tidigare om kvällarna. Hoppas det blir bättre med sambos nattning av sonen oxå. Han blir ju oftast väldigt skrikig å gnällig när sambo försöker få honom att sova. Vore så skönt om det ville släppa! Jag ska ju på julbord med jobbet nästa vecka å vill gärna slippa oroa mig för att sonen är helt hysterisk här hemma...


Kanske skulle man skaffa en sån till Mijo...

Nu är det jul igen!

Eller iaf snart... Vi förbereder oss för fullt här hemma. Julkorten är fixade (men ej skickade), granen är inköpt (men inte klädd) å julpyntet (dom få tomtarna vi har, jag tror det är 3...) är framtagna. Julklapparna har vi dock inte börjat med än. Eller Mijo fick väl iofs en tidig julklapp häromdagen. En hoppgunga i form av ett flygplan. Trodde han skulle bli helt lyrisk när han fick möjlighet att "stå" helt själv, men repet som är till för att hålla händerna i var mycket mera intressant. Han försökte med alla medel få in det i munnen. SUCK!

Det gick bra hos farbror doktorn. Kroppen verkar vara i sin ordning. SKÖNT! Måste ju dock fortsätta klämma, känna och titta regelbundet för att upptäcka om något avvikande uppstår.

Igår var jag på föräldragrupp med sonen. Det var vi och 6 mammor till  med sina bäbisar. Det var väl helt okej, men skulle ju kunnat vara bättre... Varför är det alltid så att i varje grupp med människor så finns det ALLTID en som måste prata och ifrågasätta ALLTING hela tiden??? Barnmorskorna (och vi andra) fick knappt en syl i vädret, pga. av att denna människa inte kunde vara tyst. Så tyvärr gav inte träffen mig så mycket. Men vi har en tid på bvc på onsdag, så då kanske jag kan få några ord med barnmorskan.

Senare på kvällen kom Kim och hennes kusin förbi här en sväng. Ett tag sen vi umgicks, så det var ju trevligt, såklart!








Ja, ALLT ska stoppas i munnen...


RSS 2.0